Last news in Fakti

28 Април, 2016 14:21 2 239 3

Прокуратурата погна шефа в оставка на „Градска мобилност”

  • симеон арнаудов-
  • прокуратурата-
  • „градска мобилност”

Проверяват за злоупотреби Симеон Арнаудов

Прокуратурата погна шефа в оставка на „Градска мобилност” - 1
Снимка: БТА

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по повод изнесена в медиите информация за Симеон Арнаудов, изпълнителен директор в оставка на Център за градска мобилност (ЦГМ) в столицата. Дългогодишен служител на ЦГМ твърди, че Арнаудов е извършвал злоупотреби, възползвайки се от служебното си положение и се е облагодетелствал финансово. Служителят дава и примери за луксозни имоти и скъпи автомобили, които Арнаудов притежавал.

По този повод СГП разпореди извършване на проверка за наличие на престъпление. Ще бъдат проверявани действията на Арнаудов във връзка с изпълнение на служебните му задължения, за да се установи дали не се касае за злоупотреба със служебно положение, довела до набавяне на облаги, а така също и присвояване на средства.

По реда на Закона за съдебната власт (ЗСВ), СГП ще възложи на НАП и извършване на ревизия, която да установи източника на доход на лицето, и да установи дали реалният му стандарт на живот е съответен на доходите му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шшшшшщ

    1 0 Отговор
    Само този ли се облажил ?
  • 2 Господарите

    1 0 Отговор
    Това е щото господари на ефира го излъчиха иначе никой нямаше да му държи сметка.
  • 3 неутрален

    1 0 Отговор
    Това правителство освен да краде и да се хвали друго не сме видели.Този случай го дадоха по телевизията и се разшумя, но колко дадоха и след това не се повториха и не се разшумяха. Този хубавец със знанието на Фанди и зам кмета, който си подаде оставката и с техни подписи миналата година изтегли 81 000 000/осемдесет и един милиона/ лева, като се заложииха за кредита един куп офиси и сгради, общинска собственост и сетгга за да плащат този кредит до 2026 година ще ни съдерат кожите, като се увеличава цената на билетите, данъците и още какво ли не, за да изплатиме този заем, който те са си навярно разпределили. Нека им търпим злоупотребите и превиваме вратове. Живо и здраво да ни е правителството, също и кметицата и всички други ненаяли се тунеядци. Сетих се също и за кредита за парк "Възраждане" и там трябва да им плащаме кредитите, а за бедния народ няма пари.