15 Юли, 2016 23:30 1 270 0

14 г. затвор за убийство на мъж след спор за имот

  • убийство-
  • затвор-
  • спор-
  • имот

Петър П. е признат за виновен за това, че е убил Назми Шериф, като го прострелял в областта на лявото слепоочие

14 г. затвор за убийство на мъж след спор за имот - 1

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Хасково, Окръжен съд –Кърджали наложи наказание от 14 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим на Петър П., на 58 г. от гр. Хасково, за умишлено убийство и държане на оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение.

Петър П. е признат за виновен за това, че на 6 юли 2014 г. в гр. Маджарово, местността “Старите лозя,” умишлено умъртвил Назми Шериф от град Маджарово, като го прострелял в областта на лявото слепоочие с пистолет (самоделно устройство, пригодено за стрелба с патрони 22 калибър). Според обвинителния акт, причината за извършване на деянието е била спор за имот.

Петър П. бе осъден и за държане на огнестрелни оръжия - пневматична (въздушна) пушка с оптичен мерник, калибър 5,55 мм, видоизменена в огнестрелно оръжие и пистолет- самоделно устройство, пригодено за стрелба с патрони 22 калибър; и боеприпаси за огнестрелно оръжие - 184 броя патрони 22-ри калибър, 5 броя ловни патрони 16-ти калибър, без да има за това надлежно разрешение.

Приведено е в изпълнение наказанието лишаване от свобода от 4 месеца по предишно осъждане за извършено хулиганство.

Припомняме, че съдиите от Окръжен съд гр. Хасково се отведоха по делото, поради което Върховния касационен съд го разпредели на Окръжен съд-Кърджали.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд-Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА