Last news in Fakti

11 Август, 2016 16:34 1 949 0

Бившият шеф на ДАИ остава в ареста

  • бившият-
  • шеф-
  • даи-
  • ареста-
  • цветелин цветанов

Апелативният специализиран съд остави в ареста

Бившият шеф на ДАИ остава в ареста - 1

Бившият шеф на Агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов остава в ареста, реши Апелативният специализиран съд. Цветанов поиска по-лека мярка, но тя не бе уважена от съда. Освен него зад решетките остава и другият задържан по делото Тихомир Вълчев.

 Председателят на съдебния състав - Даниела Росенова, подписа определението с особено мнение. Според нея няма реална опасност от извършване на друго престъпление при по - лека мярка.

Искането на по – лека мярка бе обосновано от Цветелин Цветанов и защитата му със здравословни проблеми – страдал от гастрит. Но експерти са категорични, че е необходимо да се направят изследвания и това заболяване не пречи по никакъв начин на престоя му в ареста. Защитникът на Цветанов обаче контрира, че в ареста не могат да се спазват диети.

Защитникът на Вълчев коментира, че от доста време не се водят никакви следствени действия и направи паралел със случая с катастрофата край Драгоман, при която турски гастарбайтер помете мотористи.

"Турският гражданин, който уби двама души в България, го пуснаха още на следващия ден под домашен арест и той изчезна моментално. Критерият в съда е малко по-различен спрямо определени хора. В дадения случай всичко е свързано с шума, който се вдигна по това дело", каза адвокатът.

Бившият шеф на ДАИ беше арестуван в края на март тази година. Цветанов е сочен за ръководител на организирана престъпна група, която освен че е търгувала книжки, е събирала и такса "спокойствие" от превозвачески фирми. Беше му повдигнато и обвинение за подкуп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА