Last news in Fakti

29 Септември, 2016 12:50 1 096 0

Французин е задържан за връзки с джихадисти на ГКПП Капитан Андреево

  • французин-
  • задържан-
  • джихадисти-
  • гкпп капитан андреево
Французин е задържан за връзки с джихадисти на ГКПП Капитан Андреево - 1

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова потвърди информацията за задържан на ГКПП Капитан Андреево френски гражданин.  Новината, че млад французин е бил задържан в България и е бил поставен под  съдебен контрол заради предполагаеми връзки с джихадисти, дойде от френските медии. Според тях френският гражданин е възнамерявал да отпътува за Турция.

Бъчварова определи днес  като изключително професионална работа и сътрудничество с френските колеги.

Бъчварова коментира пред журналисти, че имаме нужда от закона за антитероризъм. Тя посочи, че сме стигнали доста напред и в сътрудничеството не само с европейските партньори, но и със САЩ.  Според нея подписаното споразумение в САЩ ще бъде много полезно с оглед на идентифицирането на нелегално преминаващите през България бежанци. Нито една държава не може да се справи сама, каза още министърът.

В 13.00 ч. в зала № 2 на ет.4 в Съдебната палата говорителят на главния прокурор – г-жа Румяна Арнаудова -  ще даде брифинг във връзка със задържан френски гражданин, след издадена европейска заповед за арест от Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА