Last news in Fakti

16 Януари, 2012 12:14 1 217 0

Искат постоянен арест за шуменския прокурор

  • румен пенев-
  • прокурор-
  • арест

Румен Пенев е обвинен в търговия с влияние

Искат постоянен арест за шуменския прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата ще иска постоянен арест за шуменския прокурор Румен Пенев. Той е обвинен в търговия с влияние.

Пенев беше задържан след полицейско преследване в центъра на Шумен на 13 януари по обед. В него бяха намерени 21 000 лева.

„Взел е сумата и я е получил, за да упражни влияние при свой колега магистрат при взимането на решение по определена прокурорска преписка. Затова престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години или глоба в размер на 5000 лева“, обясни говорителят на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска.

Изнудван потърпевш подал сигнал до ГДБОП за исканата сума и така започнали наблюдение на прокурора.
Пенев бе арестуван в центъра на Шумен. Белезниците щракнали на ръцете му след зрелищна гонитба  с участие на няколко полицаи. Автомобилът, с който обвинителят се е движил, е претърсен.

След като беше задържан на Пенев бе наложен 72-часов арест. В събота сутринта обвинителят беше транспортиран от Шумен за София.

Името на прокурор Пенев в Шумен нашумя, когато прати за 12 месеца в затвора 46-годишния шофьор Красимир Янков-Пиперката, карал цял живот без книжка. Пътният джигит изтормози през лятото на 2010 г. шуменски полицаи, с които си устрои гонка из целия град.

В началото на 2011 г. обаче, пак Пенев прекрати преписката срещу общинския съветник от Шумен, засечен с крадени свещи и ароматизатор в магазин "Кауфланд". Той отказа да образува досъдебно производство по случая, заради незначителност на деянието /33,48 лв./.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА