Last news in Fakti

28 Юни, 2018 12:51 1 873 7

Убиецът на малкия Паоло излиза от затвора предсрочно

  • георги сапунджиев-
  • паоло-
  • катастрофа

Георги Сапунджиев нямал провинения, вече се интересувал от религия и имал "блестящи резултати" на курс за отговорно шофиране

Старозагорският окръжен съд постанови предсрочно освобождаване на бизнесмена Георги Сапунджиев, който през 2014 г. уби на пешеходна пътека в Стара Загора 4-годишния Паоло, съобщава кореспондентът на bTV в региона.

Той беше осъден на 6 години лишаване от свобода, като лежа 4 г. и 1 месец, от които над година бяха домашен арест заради влошено здраве.

Сред мотивите на съда са, че Сапунджиев е излежал повече от половината от наказанието, не е имал провинения, работил е във външна фирма. В затвора за записал в курс за отговорно шофиране, където показал „блестящи резултати”. Вече се интересувал и от религия.

Според съдиите, шефовете на затвора и психолозите рискът от рецидив при извършителя на тежкото престъпление е нисък.

През оставащите от присъдата близо две години той ще се среща с пробационен работник на адреса си в с. Змейово.

Дали Сапунджиев отново ще седне зад волана ще прецени КАТ, книжката му е отнета за 8 години. Днес той се яви в съда без адвокати, като запази пълно мълчание.

Решението на магистратите може да се обжалва в 7-дневен срок от частен характер


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОРАЗД

    8 2 Отговор
    Имал пари човека,платил си!През средновековието папата така продавал индулгенция.Понякога си мисля че на изток от Виена средновековието още не е свършило
  • 2 СссереМ

    18 2 Отговор
    А това детенце кога ще излезе ...... срам и позор за тоя съдия.
  • 3 гост

    5 2 Отговор
    Вместо да наказват с пълните присъди съдиите ги пускат след няколко месеца или в този случаи 2-3 години. Да се има на предвид, че той може да излиза през почивните дни до дома си докато се води затворник. Щом са го пуснали над година домашен арест, един вид у дома, то явно строгостта на наказанието му е нищожна. За какво се води въобще затворник? Детенцето кой ще го върне? Още малко и съдиите ще искат промяна на закона да не се дава повече от условна за убийство, защото те така или иначе не дават. Ако се разчуе у стане проблем пускат една фиктивна присъда, която само плащача си знае как я изкарва.
  • 4 МНОГО ГОЛЯМА ПРЕДУПЕДЕНОСТ

    2 4 Отговор
    И ЗЛОБА. ЩОМ СИЧКО СИЙ ПО ЗАКОНА КО ИСКАТЕ. АКО БЕ СИН НА ДЕПУТАТ ДО СЯ ДА ИЗБЯГАЛ СТО ПЪТИ В ЮАР А ТОЙ СИ СЕ ПРЕДАДЕ А СЯ ТУКА ДАЖЕ СА ПИСАЛИ И КЪДЕ ЖИВЕЕ НАПЪЛНО НЕЗАКОННО. ЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ МОСКОВСКИ ДЕТ УТРЕПА СИНА СИ И НИИИИИЩО НЕ СА ПИШЕ ЗА НАКАЗАНИЕТО МУ ДА МОЙ АДЖИБА И ТАМ ДА ВИДИМ СИЧКО ЗАКОННОЛИЙ.....?;??,,;?????

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 изумен

    0 1 Отговор
    абееее ...тоз .......... генетичен материал затвора само го е разглеждал... кара разни джипове и коли и прай квот си иска...... бизнесмен къв ли не бил ...от сърце му пожелавам официално да се разхожда свободен.... хората имат пари връзки но имат и злоба тъй ,че честито му излизане наг-н Сапунджиев дето братовчед му по онова време беше началник в КАТ Стара Загора а сега е в Метро ама нищо , братовчед му е хубав съвестен човек... а точ дето отне живота на дете .... интересно ми е каква ще е мъстта на родителя на Паоло лека му пръст на детето
  • 7 баба

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "МНОГО ГОЛЯМА ПРЕДУПЕДЕНОСТ":

    Прав си.Не е го направил нарочно, няма да има и рецидив.Но някакси липсва и справедливоста.