Last news in Fakti

5 Май, 2012 19:47 1 323 2

Четирима митничари остават в ареста

  • капитан андреево-
  • съд-
  • хасково-
  • митничари

Хасковският окръжен съд остави в ареста четирима от задържаните на граничния пункт "Капитан Андреево" митничари - Стефан Костадинов, Георги Златанов, Никола Трифонов и Пламен Дренски. Домашен арест е определен за Наско Курдов, Димитър Димитров и Милко Христов. На Николай Колев е наложена гаранция от 5000 лева. Осемте митничари са обвинени за участие в организирана престъпна група, ръководена от Пламен Дренски, предаде БНР.

Говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова обяснява: На четири от лицата се взе най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", както е поискал прокурорът. По отношение на трима от тях е взета следващата по тежест мярка за неотклонение след "задържане под стража" - "домашен арест". Само по отношение на едно от обвинените лица е взета мярка за неотклонение "парична гаранция". От тези произнасяния на съда ние правим извод, че съдът е споделил нашите изводи затова, че са налице достатъчно доказателства, затова, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление, както и че е налице реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.

Адвокатът на обвиняемите Елена Недева твърди, че това е поредното шумно рекламирано дело: Митничарите са следващи след "Магистрална полиция" в Пазарджик и така нататък. Тези дела не мръднаха от момента на задържането, тоест целта много често е само да бъдат задържани определени лица, а не да се разследват и не да се доказват престъпления. Защо не попитате в Пазарджик и в Пловдив какво става с делата на "Магистрална полиция". От миналата година по тях не се работи. Откакто са задържани някои лица, не се работи. Аз се страхувам, че това може да стане и по това дело и то да представлява само един медиен балон. 

Недева изрази мнение, че шумотевицата за това дело е пряко свързана с предстоящия доклад на ЕК. Адвокат Недева съобщи в кулоарите на съда, че прокурорът Кирил Димитров не е представил всички материали по делото и като пример посочи, че в папките липсват разпитите на анонимните свидетели. По думите й, обвинението, укривайки материалите, не позволява на съда да извлече изводите за евентуалните извършени престъпления, като това се явява съществено процесуално нарушение.

Решението на Хасковския окръжен съд може да бъде обжалвано в тридневен срок в Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 'айдука

    0 0 Отговор
    КОЛЕГИ.......
  • 2 Корумпе

    0 0 Отговор
    Махаме ваще, за да дойдат наще. Винаги БГ се е крепила на сивата икономика и на далаверките, а сега ще се крепим на Хвалипр.цко. Който реве против корупцията, сигурно много му се иска да бъде митничарче поне за два дена.