Last news in Fakti

27 Юли, 2012 18:48 4 538 8

Синът на Гриша Ганчев свободен без гаранция

  • данаил ганчев-
  • гриша ганчев-
  • захар-
  • данъци-
  • заплаха за убийство-
  • гаранция
Синът на Гриша Ганчев свободен без гаранция - 1
Данаил Ганчен и баща му. Снимка: БГНЕС

Специализираният апелативен съд пусна на свобода сина на Гриша Ганчев – Данаил и отмени паричната му гаранция от 100 000 лева, предаде БГНЕС. Освен него, без никаква мярка за неотклонение са пуснати и Милко Димитров, Ивайло Талев, Милко Димитров и Камелия Мирчева, които също бяха задържани при показната акция на МВР "Захар".

Операцията бе извършена на 10 май срещу организирана престъпна група, ощетила държавата с милиони лева от невнесени данъци в захарния сектор. Твърди се, че данъчните задължения, чието плащане е избегнато за периода февруари-март 2012 г,. надхвърлят 200 000 лева.

Непосредствено след новината за спецакцията на МВР Ганчев обяви, че е радостен от подобна операция за изчистване на захарния сектор. „ДДС в захарния сектор у нас се точи от пловдивски, карнобатски и софиийски фирми, аз не се притеснявам от проверката на НАП“, обяви тогава той. На 29 май специализираната прокуратура повдигна две обвинения и на Гриша Ганчев - за ръководител на организирана престъпна група и за закана за убийство срещу шефа на НАП Красимир Стефанов.

Специализираният апелативен съд реши, че има множество събрани доказателства, но те не установяват в нужната степен, че четиримата са извършили престъплението, за което са обвинени. Има данни за други лица, които обаче не са по това производство.

На 20 юли Специализираният наказателен съд определи парична гаранция от 100 000 лева за Данаил Ганчев. Другият изпълнителен директор на „Литекс Комерс” Милко Димитров бе пуснат на свобода за същата сума.

Първите данни около аферата "Захар" бяха, че групата не е платила данъчни задължения за над 200 000 лв. за периода февруари-март 2012 година.  В схемата са включени множество търговски дружества. Три са контролирани от Милко Талев - "Симекс трейд" ЕООД, "Офлайн филм" ЕООД и "Симек". Ивайло Талев и Тодор Симеонов са били помагачи. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо Тиквата

    0 2 Отговор
    Явно номера на управниците не мина.Жалко за цецо крадецо и боко тиквата.

    Коментиран от #3

  • 2 Ъпсурт

    0 1 Отговор
    Цирка с генерален директор ББ ,наречен България е в пълен ход.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тошо педераса

    2 0 Отговор
    ei ne razbrahte li 4e suda i sudiite sa stari komunisti nazna4eni edno vreme i te re6avat koi da vliza i koi ne v kau6a!!!
  • 5 васил кунчев

    0 1 Отговор
    тошко версията ти е интересна ама не струва щото ако беше вярна то първи в зандана щеше да е боко следван от цецо

    Коментиран от #6

  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "васил кунчев":

    abe za Stanishev li plachesh ta obijdash premiera.
  • 7 литекс ад

    0 0 Отговор
    Сега Цв. Цв. пак ще каже "ние ги хващаме , вие ги пускате" и отново ще се организират нови спец. акции срещу поредната опг!И ще се похарчат нови милиони левове в разледване и подслушване...Е да ама всички знаем кой мъти водата, и кой я бистри...Все пак не се ли знае всичко в тази малка България, а бюджета на МВР за 2013 ще е колкото на цялата държава.Но пак ще се намерят къде да ги изхарчат...за Great Wall например...МВР-няма друга такава перачница на ГЕРБ!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.