Last news in Fakti

26 Септември, 2013 11:57 6 037 10

Убиецът на банкерката проговори (обновена)

  • любомир иванов-
  • банкерката-
  • убийство-
  • бургас-
  • павлинка йовчева

Днес съдът трябва да реши за мярката за неотклонение на Любомир Иванов

Любомир Симеонов, който в понеделник сутринта застреля в центъра на Бургас директорката на местния клон на „Уникредит Булбанк” Павлинка Йовчева, застана на подсъдимата скамейка, съобщи регионалният сайт Gramofona.com.

При въпрос от представители на медиите „Съжалявате ли?“, Симеонов коментира: „Отговорът на въпроса не е еднозначен!“.

Бургаският окръжен съд трябва да реши дали да наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на Любомир Симеонов. Мъжът направи пълни самопризнания и се призна за виновен за убийството, което потресе Бургас.

Той поиска подробно да разкаже пред медиите какво го е подтикнало към отчаяната постъпка. Съдията по делото разреши на Симеонов да говори, но това стана едва след произнасянето на мярката за неотклонение. Любомир Симеонов остава с най-тежката мярка - „постоянен арест”, реши Бургаският окръжен съд.

Не убих заради пари. Убих заради държавата и хората. Докато има бели якички в тази държава, ще е така, заяви в съдебната зала екзекуторът на банкерката. Мъжът не скри и пред магистратите, че той е човекът, обмислил и извършил хладнокръвния разстрел на банковата чиновничка. „До 22 септември съм се гордял с това, което съм направил в живота си. Хранил съм 250 човека”, заяви още Симеонов. Той уточни, че бизнесът му е започнал на 1 април 1998 година и до 2005 година всичко е вървяло нормално.

Защитата на Симеонов – адвокат Ваня Радиева, уточни, че от разговорите си с клиента е разбрала, че първоначално той е обмислял и друго убийство, но впоследствие се е отказал. „Знаел е какво го чака. Каза ми, че е готов и на присъда от 100 години. Той е обмислил всичко и последиците, които деянието му ще донесе”, допълни адвокат Радиева.

Близки на Симеонов го описват като стабилен човек, когото нищо не може да разклати. „Представете си какво се е случило, за да стигне до тук”, добави адвокат Радиева, която бе категорична, че за Любомир Симеонов бизнесът е бил целият му живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    9 0 Отговор
    Приветствам Любо за ДОСТОЙНАТА,МЪЖКА и АБСОЛЮТНО
    СПРАВЕДЛИВА ПРИСЪДА,която е произнесъл и изпълнил!
    След като нито псевдо-държавата ни,нито съдебната или
    изпълнителната т.н."власти"ПРОСТО НЕ ИСКАТ да изпълняват
    това,за което всички ние ИМ ПЛАЩАМЕ С ДАНЪЦИТЕ СИ,
    Любо НАГЛЕДНО ПОКАЗА НА ВСИЧКИ как точно трябва да
    решим проблемите си в тази наша АБСУРДНА "ДЪРЖАВА"!!!
    Още веднъж-лично от мен-БРАВО,Любо!
    Наистина-с урока си за нас той почти ще съсипе живота и
    бизнеса си,но-нека да му е като утеха-ТОЙ БЕ ПЪРВИЯТ,
    който пожертвува себе си,за да ни покаже ПЪТЯ И НАЧИНА!!!
    И знай,Любо-поне 9/10-ти от ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА,останали
    все още тук,СА ЗАД ТЕБ И ТЕ ПРИВЕТСТВУВАТ!......
  • 2 Бай Иван

    6 0 Отговор
    Много чиновници в България са започнали да се мислят за нещо повече от другите а всъщност са едни л....а. Нормално е да го трепят като кучета и това сигурно няма да е последния случай.Да си вземат поука ЧСИ тата ,че те май ще са следващите!

    Коментиран от #6

  • 3 George C. Boyadzhiev

    4 0 Отговор
    Кога българинът, който по манталитет е склонен да търпи, се лови за оръжието - в коя епоха въстава и тръгва на живот и смърт срещу душманин?

    Коментиран от #9

  • 4 Румен Янев

    4 0 Отговор
    Както се казва " чашата преля " Търпелив народ сме заради постоянното подтисничество на което сме подложени ! Май това е началото ....и дано ! Адмираций Любо ! Смел си ! Евала !
  • 5 ВИП АМГ

    3 0 Отговор
    aide sega i chasnite sadebni ispalniteli
  • 6 ВИП АМГ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Иван":

  • 7 Калоян Велинов

    2 2 Отговор
    ЕДИН КОМШИЯ НЕ МИ ДАДЕ ???ЛВ. УТРЕ ОТИВАМ,И ГО ТЕПАМ!!!!ЗА ВАШ КЕФ..........

    Коментиран от #8

  • 8 Румен Янев

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Калоян Велинов":

    тепай бате - това е истината
  • 9 pafch0

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "George C. Boyadzhiev":

    Действително отговора не е с патлака и камата, но погледни го реално.. колко управители/началници , колко шефове са пичове.. не некви меки китки , нито пък некви злобари... а хора с акъл? Броят се на пръсти.. Останалата сган се мисли че е хванала бог за топките като имал поста началник или шеф..

    Ето ти един пример.. имам едно приятелче работи в Глобул като охрана. Управителката (на магазина) е пълен идиот, гаври го от време на време , тя си прави квото си знае (он пък не смее да й се издърви пък земе да си затрие работата) ... кога идвали там некви регионални (управител и зам. управител на магазините специално за София) се оказали пичове и хора с акъл.

    А пък на колко началници със самочувствие до небесата съм се натъквал и аз.. Един направи грешката да ме препсува на майка, идиот и кво ли не ми викаше и то за тъпотии (явно според него това е форма на мотивация) един ден просто чашата преля , разбих му устичката да се научи как да говори и носа като допълнителен бонус. То минаха вече 3-4 месеца оня не е посмял да реве на фуражките..

    Бой на такава сган, мухи със самочувствие на самолети.. бой , бой и само бой! Всеки човек трябва да си знае местото , нема шеф , нема началник. И той диша и той яде и той пие като все друг останал.
  • 10 знам

    0 0 Отговор
    Прочети това ! Писал го е един американски професор ! За жалост по-съвпадение е станал страхотев психологически портрет на убиеца Симеонов
    За съжаление, поради някаква комбинация от напрежение, психични заболявания, както и американската идолизирането на славата, някои от извършителите се поддават на ужасна мания за величие и търсят славата чрез убийство”, пише Ланкфорд в своето проучване. „Те точно разпознават, че единственият начин да могат да гарантират появата на своите имена и лица в списанията, вестниците и телевизията е чрез избиването на невъоръжени мъже, жени и деца.”