Last news in Fakti

28 Април, 2014 13:48 1 833 1

Убиецът на банкерката Павлинка Йовчева се изправя пред съда

  • павлинка йовчева-
  • съда-
  • изправя-
  • любомир симеонов

Повдигнати са две обвинения на Любомир Симеонов, който разстреля банковата чиновничка през септември в Бургас

Убиецът на банкерката Павлинка Йовчева се изправя пред съда - 1
Снимка: gramofona.com

Две обвинения са повдигнати на Любомир Симеонов, който разстреля банковата чиновничка Павлинка Йовчева през септември в Бургас, съобщават от gramofona.com.

От Окръжната прокуратура съобщиха, че разследването на хладнокръвното убийство е приключило и обвинителният акт срещу бившия военен е готово.

Обвиненията, които са повдигнати на Любомир Симеонов са по чл. 116 от Наказателния кодекс за предумишлено убийство и по чл. 339 за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси за него.

Убийството, което потресе Бургас беше извършено на 23 септември миналата година. Любомир Симеонов причака в ранните часове на деня банкерката Павлинка Йовчева и я разстреля пред магазин за плодове и зеленчуци. Хладнокръвната екзекуция беше извършена около 8,15 сутринта, на метри от детска градина.

Два месеца по-рано Любомир Симеонов отишъл до гр. Павел баня и си купил пистолет „Макаров” и патрони за него. Оръжието е със заличени номера. Все още не е установено кой е продавачът, става ясно от съобщението на Окръжната прокуратура в Бургас.

Часове след убийството, Любомир Симеонов сам се предаде в полицията. Първоначално той смятал да замине за София и пред столична медия да разкаже за разстрела и причините, които са го подтикнали към това. По пътя към столицата обаче, мъжът променил намерението си и отишъл в полицейското управление в Сливен където се предал.

Симеонов не отрича, че е убил Павлинка Йовчева. Пред разследващите и пред медиите той нееднократно заяви, че Йовчева и нейни подчинени са го изнудвали заради спечелени средства по европейски проект. Така той загубил важното финансиране и затънал в дългове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    КАТО Е БИЛ ВОЕНЕН КАКВО-КЪДЕТО ВЛЕЗЕ ДА МУ КОЗИРУВАТ ЛИ?.НЕ МОЖЕШ ДА УБИВАШ ЗАРАДИ ФИНАНСОВО ОГРАНИЧЕНИЕ.-ТОЧНО ЗА ПАРИ СТАВА ВЪПРОС.УБИТАТА ЛИ ГО НАТИКА В УЛИЦА БЕЗ ИЗХОД?ТЯ ЛИ Е ВИНОВНА.ЧЕ ТОЙ НЕ СЕ Е СПРАВИЛ?ТЯ НЕ ЗАЕМАЛА ТАЗИ СЛУЖБА ЗА ДА ПРАВИ КОМПРОМИС С РАБОТАТА СИ.И КОЙ ЗАКОН Е ПОГАЗИЛА?