Last news in Fakti

5 Януари, 2024 06:25 1 135 5

МВР хвана 12 пияни шофьори за ден

  • мвр-
  • кат-
  • пияни-
  • шофьори

Четирима водачи отказали тест за дрога

МВР хвана 12 пияни шофьори за ден - 1
Снимка: МВР

12 пияни шофьори са установени от МВР в сряда, предаде NOVA. Половината от тях с над 1,2 промила алкохол. Петима водачи са заловени да шофират след употреба на наркотици. Четирима са отказали да бъдат тествани.

От МВР напомнят, че освен проверки за алкохол и дрога, акцент е и проверка за управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Десетки пияни и дрогирани са хванати зад волана през изминалото денонощие.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    13 1 Отговор
    Да, хората отказват защото тестовете не са сигурни и един уважаващ себе си човек няма да се подложи на тестове менте. Защо Полицаите като вдигнаха врява и вече никой не ги проверява.Откъде на къде хората -водачите ще бъдат тормозени от неверни тестове само и само след това полицаите да се хвалят колко човека са заловили.Защо никой не говори, че полицаите са натискани от ръководителите си за определен брой съставени глоби на месец/Фиш или акт/ и по този начин полицаите даже и се заяждат с хората и даже пишат за недоказани нарушения.Нямам как на пътя един полицай да проверява без техническо средство колко е шумен един автомобил или с какви крушки на фаровете е оборудван автомобила. Защо полицаите които работят по ЗДвП никой не проветрява техните автомобили дали са годни за движение-къде е командния съсътав. А ми защо същите тези полицаи глобяват за непоставени колани, пък те самите не ги използват. Даже и привилегията им за служебните автомобили да са без колани отдавна е отпаднала. Какво ли е наред. И накрая нека да има проверки за алкохол и наркотици, но те да са реални, а не да се наказват невинни хора.

    Коментиран от #2

  • 2 Шопо

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    МВР е организирана престъпна група, рекета на пътя трябва да спре.
    Шофьори от всички градове обединете се врага е силен и добре организиран само заедно можем да победим.
  • 3 катастрофите носят по 25 ранени на ден .

    5 1 Отговор
    пълнят болниците . ангажират всички 70 линейки в държавата . Катастрофиралите не са пяни . Няма контрол над неспазващите и незнаещите правилата .

    Коментиран от #4

  • 4 Шопо

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "катастрофите носят по 25 ранени на ден .":

    Тази статистика къде я прочете?
    Пишеш лъжи за да оправдаеш рекета с камерите.
    МВР е ОПГ.
    КАТ също.
  • 5 Поп Кръстю

    0 0 Отговор
    Колко коли конфискуваха пишете и тях .