Last news in Fakti

9 Април, 2014 19:00 1 245 0

Йовчев: Има връзка между "Кокаиновите крале" и дрогата във Франция

  • цветлин йовчев-
  • кокаиновите крале-
  • франция-
  • дрогата-
  • орлин алексиев

Орлин Алексиев няма общо със задържания във Франция кокаин

Йовчев: Има връзка между "Кокаиновите крале" и дрогата във Франция - 1
Снимка: БТА

За връзка между хората, свързани с акцията "Кокаинови крале" и задържания във Франция кокаин има основателни подозрения, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след изслушване в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Подробен сигнал, постъпил в службите в  България, съдържаше проверими данни за лица, данни за обстоятелства, относими именно към този опит за трафик на кокаин. На основата на този сигнал бяха извършени първоначални проверки. При допълнителни контакти с партньорите ни във Франция и на основата на сътрудничеството стана възможно осъществяването на операцията, в резултат на която бяха задържани почти 1400 кг кокаин, поясни Йовчев .

Министърът уточни, че досъдебните производства  по случая продължават. Информацията по тях към момента е оперативна и на етапа не представлява категорични доказателства за каквото и да било допълнителни твърдения.

Припомняме, че акцията "Кокаинови крале" беше проведена по време на предишното ръководството на МВР. Евелин Банев-Брендо беше сред основните заподозрени. На 21 февруари тази година пък при полицейска операция на пристанище във Франция бяха задържани 1400 кг кокаин. В рамките  на международното разследване бяха задържани и двама българи.

По повод проверките, които МВР и прокуратурата извършиха в офиси на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, както и в самата Столична община и Общинска банка, министър Йовчев беше категоричен, че те нямат нищо общо с разследването на наркоканала.

Йовчев обясни, че проверката за изтеклата справка за подслушване на телефонни разговори на Орлин Алексиев е към своя край.

„Мисля, че съвсем скоро тя ще приключи с ясен резултат кой е фактически в основата на изнасянето на тази информация. Разработката, която е водена срещу Орлин Алексиев, по никакъв начин няма касателство към този случай с кокаина“, заяви министърът.

„В Столична община беше проведена операция, която беше свързана с постановление на прокуратурата по досъдебно производство. Това, което сме направили, е било на основание на информацията, с която сме разполагали. Действията ни са много силно и добре мотивирани. Ако не бяхме предприели тези действия, щяхме да дадем основание да бъдем обвинени в престъпно бездействие”, обясни министър Йовчев.

По повод обира на дома на бившия шеф на Национална разузнавателна служба  Кирчо Киров, вътрешният министър заяви, че по случая се работи така, както при всяко едно друго битово престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА