Last news in Fakti

21 Май, 2014 14:48 4 890 2

Спецакция в дома на зам. шеф на Митница – Свиленград /Обновена/

  • спецакция-
  • дома-
  • зам. шеф-
  • митница - свиленград

Спецакция се провежда в дома на един от заместниците на Митница – Свиленград Георги Костадинов Георгиев, видя кореспондент на Факти.бг.

По непотвърдена информация акцията е на ДАНС, а Костадинов е бил арестуван.  В автомобила или дома на Костадинов бил открит наркотик, пак по неофициална информация. Дрогата е близо 1,5 килограма. От ДАНС заявиха, че когато приключи акцията ще излязат с официална информация, ако не пречат на прокуратурата.

Георги Костадинов е дългогодишен митничар. Бил е временно изпълняващ шеф на Митница – Свиленград, а в момента е зам.-началник на митницата. Братът на Костадинов е също митнически служител на ГКПП Лесово.

Говорителят на Митница - Свиленград Диана Маркова каза, че днес Костадинов не е бил на работа, но нито  потвърди информацията за ареста, нито я отрече.

Към 17,32 часа от ДАНС и прокуратурата потвърдиха за проведената акция с официално съобщение: "На 21 май 2014 г. ДАНС и прокуратурата проведоха съвместна операция на територията на Митница Свиленград по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група, извършваща трансграничен трафик на наркотични вещества – престъпление по чл. 354а ал. 2 т. 1 от Наказателния кодекс . В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

При извършено претърсване в служебен автомобил на митницата „Форд Фокус“, управляван и ползван от заместник-началника на Митница Свиленград - Георги Георгиев, са открити и иззети около 1,5 кг вещества (жълти и сини таблетки с лого на каптагон), които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Георги Георгиев е задържан.

Към момента се извършват претърсвания и изземвания в служебни помещения на Митница Свиленград. Извършено е претърсване и в дома на Георги Георгиев, където са намерени 2 бр. старинни сребърни монети с общо тегло 2 кг. 

Разследването продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв."

Колегите на Костадинов коментират, че той е много добър професионалист и случващото е голяма изненада за всички. Има и съмнения дали тази "клопка" не е нагласена, тъй като още преди седмица се заговори, че Костадинов щял да бъде смъкнат от шефското място. Това е постановка. Георги Костадинов е известен с професионализъм, старателното избягване на публичност и скандали, твърдят колегите му.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stone Kold

    0 1 Отговор
    държавата най-големия търговец на дрога в 4астност мвр и така става който се бърка в така ревниво пазените от мвр канали

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Stone Kold":

    Не си си пил хапчетата...