Last news in Fakti

22 Юни, 2014 12:26 8 421 3

Южнокорейският войник, убил петима, е обграден

  • южна корея-
  • войник-
  • застреля-
  • границата-
  • кндр-
  • северна корея

На място са извикани родителите му, за да го убедят да се предаде

Южнокорейският войник, убил петима, е обграден - 1
Снимка: АП/БТА

Южнокорейски военнослужещи влязоха в престрелка с войника, убил вчера петима свои колеги в близост до граничен пункт на границата с КНДР, предаде „Ройтерс“.

Престрелката е станала до сградата на училище в град Косон, провинция Канвондо, недалеч от източния сектор, разделящ двете държави с демилитаризирана зона. Предполагаше се, че беглецът е преминал в Северна Корея, но това не се оказа така.

Стрелецът, чието име се съобщава само като Лим, е бил обкръжен. Известно е, че военнослужещият, ликвидирал петима и ранил други седем свои колеги, е въоръжен с пушка Daewoo K2, разполага с муниции и вероятно – с няколко гранати.

Дезертьорът, напуснал поста си и избягал, е ранил и друг военнослужещ по време на престрелката при опита да бъде заловен. Спешно на място са били докарани неговите родители, за да го убедят да се предаде, съобщава Би Би Си.

Хиляди войници са били разстановани в областта, за да пресекат евентуалните му пътища за бягство и да защитят местното население при нужда.

Причините за инцидента засега са неясни. Убиецът е бил прехвърлен в 22-ра пехотна дивизия през януари миналата година е вероятно не е могъл да се адаптира към военните порядки, макар да е разполагал с достатъчно време за това, тъй като мъжете в страната служат по 2 години в армията. Демилитаризираната зона между двете Кореи се смята за едно от най-трудните за отбиване на военна служба места в страната. След 3 месеца Лим трябвало да се уволни.

Министерството на отбраната на Южна Корея се извини за инцидента, предизвикал тревога в цялата страна.

Аналогичен случай в Южна Корея е имало и през 2005 г., когато войник взриви ръчна граната и откри огън по свои колеги. През 2011 г. моряк нападна други и опита да се взриви, а четирима загинаха при инцидента. Тогава причините са били тормоз и психични проблеми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IVAN

    0 0 Отговор
    OGUN
  • 2 Кобрата

    0 0 Отговор
    Въпрос на време беше
  • 3 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    корейсият Рамбо надали ще дочака хепиенд