Last news in Fakti

3 Май, 2015 15:57 3 926 4

Кремират Мая Плисецкая

  • плисецкая-
  • балерина-
  • русия
Кремират Мая Плисецкая - 1
Снимка: АР/БТА

Последната воля на примабалерината е да бъде кремирана и прахта й разпръсната над Русия. Погребението ще бъде в Германия като на него ще присъстват само най-близките й роднини и приятели. Последните години тя живя със съпруга си Родион Шчедрин в Мюнхен. Там Плисецкая писа, събеседва с журналисти, понякога изнасяше майсторски класове и дори излизаше на сцена.

В своя скромен дом в центъра на баварската столица тя и съпругът й живяха доста години, но се чувстваше, че на великата Плисецкая някак й е скучно. И причината не е в липсата на добър немски, а по-скоро в липсата на традиции в балета и добри школи. Самата тя признава, че в Бавария цени повече бирата, но в много ограничено количество.

Сега на Шчедрин му предстои да реши къде да бъде погребана Мая Плисецкая. От руското консулство в Мюнхен съобщават, че все още никой от роднините й не е поискал помощ за пренасяне на тялото в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанаска Васкова

    0 3 Отговор
    Едва ли в руската мизерия, след Мюнхен?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сикишлийски

    1 0 Отговор
    светла Й памет
  • 4 ко каза

    0 0 Отговор
    Ех, Атанаске, Атанаске! То проости хора по света много, но ти ги закопа всички до един. Това, че някой е решил да живее извън своята родина, не орначава, че се отрича от нея. Но ти това няма как да го схванеш. Пожелавам ти да заживееш в Мюнхен и ако е възможно да не се връщаш в България.