Last news in Fakti

3 Юли, 2015 13:48, обновена 3 Юли, 2015 13:50 949 1

Вежди Рашидов дарява икона

  • икона-
  • вежди рашидов-
  • сопот-
  • дарява-
  • свети георги

Министърът на културата дари икона на Свети Георги на параклиса над Сопот, в който бе извършен умишлен палеж

„С голяма болка научих за изгорените икони в параклиса "Свети Георги" над този красив подбалкански град със славна история, който е и родното място на Патриарха на българската литература Иван Вазов. За мен това е вандалски акт и кощунство - да поругаваш параклис, молитвен дом, е не само престъпно деяние, но и голям грях, изумявам се и какъв човек трябва да си, за да извършиш това злодейство, да унищожаваш религиозни символи” – с тези думи министър Вежди Рашидов коментира умишления палеж в параклиса "Свети Георги" над Сопот.

Министър Вежди Рашидов лично ще предаде иконата на Св. Георги за параклиса при предстоящото си посещение в гр. Сопот в четвъртък - 9 юли 2015 г. Както е известно, град Сопот е домакин на националните тържества, посветени на 165-та годишнина от рождението на Иван Вазов, а  кулминацията на честванията е на 9 юли, рождения ден на Патриарха на българската литература. Министър Рашидов е поканен в Сопот да връчи официално на 9 юли и Националната литературна награда "Иван Вазов" за 2015 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МЕЖДУОСОБИЦИ И ВРАЖДИ

    0 0 Отговор
    НАЙ-ВАЖНОТО В ТЕЗИ ТРУДНИ СОЦИАЛНИ, ИКОНОМИЧЕСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ КРИЗИ У НАС, ДА НЕ СЕ СЪЗДАДЪТ И ДОПУСНАТ ВЪТРЕШНИТЕ ПРОТИВОРЕЧИЯ, КОИТО ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В МЕЖДУ ЕТНИЧЕСКИ.
    ПРОТИВОРЕЧИЯТА СЕ СЪЗДАВАТ ОТ ВЪРХУШКАТА А СЪТРЕСЕНИЯТА СЕ ПОЕМАТ НАЙ-БОЛЕЗНЕНО И ЧУСТВИТЕЛНО ОТ ОБИКНОВЕННИТЕ ГРАЖДАНИ.
    ТАКИВА МЕЖДУЕТНИЧЕСКИ РОЦЕСИ СА ТРУДНО КОНТРОЛИРУЕМИ, УПРАВЛЯЕМИ, НЕ ПРЕДСКАЗУЕМИ С ТЕЖКИ ПОСЛЕДСТВИЯ.

    ГОСПОДИН ВЕЖДИ,
    ОВЛАДЯВАЙТЕ И УСПОКОЯВАЙТЕ ТАКИВА НАЧЕНКИ ОВРЕМЕ.