Last news in Fakti

17 Октомври, 2015 19:15 1 154 0

В 60 фотографии представиха строителните обекти

  • фотографии-
  • представиха-
  • строителните-
  • обекти

До края на месец октомври гражданите и гостите на София ще могат да видят чрез експозицията как градът се променя

В 60 фотографии представиха строителните обекти - 1
Снимка: в. Строител

„За мен е чест да открия втората изложба, организирана от Камарата на строителите в България и в. „Строител“ със съдейството на Столичната община“, заяви инж. Светослав Глосов, председател на УС на КСБ, при официалното представяне на експозицията „Виж София – където строителството върху традициите гради бъдещето“. Тя е посветена на Деня на строителя – 26 октомври, и е съставена от авторски творби на фотографа на в. „Строител“ Денис Бучел и въздушно заснети аероснимки с квадрокоптер (дрон) на знакови обекти. Изложбата е разположена на пешеходния мост над бул. „България“ до НДК и столичаните и гостите на града могат да я видят до края на октомври.

„Тя потвърждава доброто сътрудничество между КСБ и Столичната община, за което благодаря на кмета Йорданка Фандъкова. Всяка година в бюджета на София се залага значителен финансов ресурс за инфраструктурни проекти. В период на криза, когато две от европейските програми бяха спрени Столичната община успя да осигури средства и по този начин строителите да продължат да работят“, подчерта инж. Глосов. Изложбата показва това, което е изградено в столицата – метрото, Заводът за механично-биологично третиране на отпадъците, редица булеварди и кръстовища. „Обектите, които ще изпълняват през следващите години ще бъдат много повече от възможностите, които има експозицията“, добави председателят на КСБ.

„Благодаря на в. „Строител“ и на Камарата на строителите в България за дългогодишното партньорство. Искам да поздравя с голямо уважение авторът на фотографиите Денис Бучел за това, което той е направил. Всички знаем, че фотографията е изкуство, а той го показва най-добре това в експозицията“, заяви кандидатът за кмет на Столичната община Йорданка Фандъкова. „Втора поредна изложба представя работата на строителите в София. Считам, че е безспорно, че в столицата през последните години се строи. Затова ни беше много трудно да изберем и обектите, които да покажем в експозиция. Всички фотографии бяха много хубави. Мисля, че успяхме да подберем най-интересните творби. Чрез тях си припомняме, че строителството не е лесна работа. Не просто се дават едни пари и след това се получава всичко от само себе си“, подчерта тя и допълни, че се изискват много усилия на проектанти, строители и надзорници.

„През последните години на криза Столичната община остана един от най-големите инвеститори за сектора. Осигурихме работа на компаниите, но и заетост на хората. Успяхме да създадем едно добро икономическо развитие, което ни подреди в челни позиции, не само в България, но и в Европа и в света. Благодаря за усилията на всички, които през тези години работиха“, каза тя. „Разбира се освен да си пожелаем промяната в нашия град да продължи е необходимо да има и добро качество на изпълняваните обекти. Според мен е нужно да има по-голяма връзка между бизнеса и образователния сектор, за да има по-подготвени кадри. На експозицията се вижда красотата на строителните обекти, един от последните е Северният парк. В момента се изгражда парк „Възраждане“. За следващата година съм убедена, че ще имаме нови обекти за показване, ако работата ни продължи със същото темпо на сътрудничество“, поясни Фандъкова. По думите й Мостът на влюбените е едно място, което бе открито за изкуството и за културата. То стана много любимо. Има чакащи фотографи за представяне на своите изложби.

„Надявам се, че ще Ви хареса на всички това, което заедно направихме с Камарата на строителите в България, Столичната община и в. „Строител“ с неговия главен редактор Ренета Николова“, заяви авторът на фотографиите Денис Бучел. „Когато започнах да заснемам снимките, забелязах, че има доста нови обекти“, допълни той.

До края на месец октомври гражданите и гостите на София ще могат да видят чрез експозицията как градът се променя благодарение на реализацията на различните строителни проекти и съхраняването на културно-историческото ни наследство. Столицата ни е пример за успешното съчетаване на нуждите на съвремието с нашите традиции, а резултатите от работата на строителите са видими и отразени в авторските творби – изградените отсечки на метрото, Заводът за механично-биологично третиране на отпадъците, училището в с. Герман, обновените здания, паметници на културата и много други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА