Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 09:23 796 2

УниБИТ събра млади учени от Югоизточна Европа на конференция за културното наследство

  • унибит-
  • културно наследство-
  • конференция-
  • югоизточна европа

Конференцията е първият и засега единствен форум в България, който се фокусира върху академичното и научното бъдеще в областта на културното наследство

Четвърто издание на „Многоликата наука – Disciplina Variabilis“ – докторантска и постдокторантска конференция, посветена на проблемите на културното наследство, е организирана в София от катедра „Култура, историческо наследство и туризъм“ в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ), съобщиха от висшето училище.

Конференцията е първият и засега единствен форум в България, който се фокусира върху академичното и научното бъдеще в областта на културното наследство, като дава платформа на докторанти, постдокторанти и млади учени. Усилията на организаторите са насочени към стимулирането на научния обмен, обогатяването на научното знание за културното наследство и повишаването на мотивацията на участниците за по-нататъшно развитие в научните области, свързани с културното наследство, отбелязват от УниБИТ.

Участниците са имали възможността да представят своите теоретични или практически разработки, свързани с изследването, изучаването, документирането, защитата, популяризирането и препредаването на културното наследство в цялото му многообразие.

През последните три години форумът е привлякъл над сто участници от почти всички български университети и научните институти на БАН. Тази година УниБИТ е отворил конференцията и за международно участие – присъединили са се млади учени от университети и изследователски институти от Гърция, Сърбия, Румъния, Молдова, Естония и България, допълват от УниБИТ.

Всички доклади ще бъдат публикувани в сборник съгласно българските националните академични стандарти.

Повече информация за настоящето издание, както и докладите и презентациите от миналите събития са достъпни на уебсайта на конференцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    1 1 Отговор
    Това е много опасната дейност на КГБ школата в България, която обхваща академичната общност и извън България. Това образувание наречено Институт е съчетание на АОНСУ на БКП и милиционерското школо в Симеоново и застрашава националната ни сигурност,защото се ръководи от руски агенти и ражда такива и ги поставя на ръководни постове навсякъде .
  • 2 Критик

    0 0 Отговор
    Лъжа типична за института на ДС. Има още поне 3 такива конференции по сериозни от тази.