Last news in Fakti

6 Май, 2024 11:12 2 350 15

Александър Морфов тормозил с есемеси директора на Народния театър

  • народен театър-
  • народен театър иван вазов-
  • директор-
  • васил василев-
  • александър морфов-
  • дело-
  • иск

Васил Василев заведе дело срещу режисьора за клевета, но съдът не допусна иска му за до 100 000 лева

Директорът на Народния театър Васил Василев съди за обида и клевета режисьора Александър Морфов. Васил Василев е завел частичен граждански иск за 5000 лева до 100 хиляди лева. Съдът не го допусна, тъй като делото е наказателно от частен характер.

Делото беше заведено след изказване на Морфов при получаването на наградата „Аскеер“ за най-добър режисьор през 2023 г.

Конфликтът между директора и уволнения дисциплинарно режисьор започна преди почти три години. Миналата година, когато Морфов излезе на сцената, за да получи своята пета статуетка "Аскеер", той казва: „Останалите 4 са в Народния театър. Там някъде се потайва онази партийно-номенклатурна нищожна личност, която е директор на театъра в момента“, каза тогава Морфов. Тези думи стават повод Васил Василев да заведе наказателното дело срещу режисьора, пише "Ретро".

„Вие как бихте се почувствали на мое място в присъствието на съпруга, медийно отразяване в цялата страна, ако някой, на най-високия театрален форум, какъвто е „Аскеер“, ви нарече „партийно-номенклатурна нищожна личност“, каза Василев.

Самият Морфов не присъства в съдебната зала. Адвокатът му Полина Велчева коментира иска: „Приема го за поредното въздействие, което искат под всякаква форма да се упражни върху него, защото това не е първото дело и има в КЗД срещу него и съответно неговото мнение е, че неправилно е заведено и това.“

Директорът на Народния театър Васил Василев обаче няма намерение да се спре, след като заведе искове и срещу Камен Донев и Валери Йорданов: „Обмисляме и последващо дело, защото този тормоз продължава близо година и половина чрез късни есемеси от страна на г-н Морфов. Последния есемес, който получих преди три седмици, беше клетви към моето семейство и моите три деца“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 8 Отговор
    Директорът е човек на ДПС.

    Коментиран от #5

  • 2 Театрал

    17 9 Отговор
    След като сме се оставили обръчите на ДПС да ни управляват Морфов се съпротивлява.. А директорът ако беше по-грамотен просто може да го забрани в телефона си.

    Коментиран от #15

  • 3 Пея

    15 7 Отговор
    Този кога работи, от целуване на задници и завеждане на дела театъра се разпада?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пея

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Като беше директор в Плевен и Ловеч беше човек на Нинова!
  • 6 име

    12 11 Отговор
    Аууу, боклуците на ПП-ДБ много обидчиви, бе! Веднага да гласуват някое законче за защита ценностите на евроатлантическите подлоги на хранилка!

    Коментиран от #8

  • 7 Тореро

    19 15 Отговор
    Мурфуф е слаб режисьор..и долно човече
  • 8 Ответ

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "име":

    Все пак това е сериозен сайт и не пиши глупости. По стилът ти на изказ едва ли си посетил някоя от постановките му. Да разбираме ли, че си от обръчите.
  • 9 Почетен председател

    12 5 Отговор
    Народният театър е собственост на Ах Доган и ДПС. Раздават големи заплати и искат държавата да ги субсидира. Като ТЕЦ Варна и като болница Пирогов. Обръчи от институции.

    Коментиран от #10

  • 10 Българка

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "Почетен председател":

    Народният театър не е собственост на ДПС, а е превзет от хищните им калинки. И трябва да бъде освободен от погромаджиите
  • 11 Може би

    13 11 Отговор
    е така, но Морфов е един алкохолизиран п.р.о.с.т.а.к.
  • 12 Режисьор

    11 7 Отговор
    Не го познавам, може да е алкохолизиран, но не простак. Има прекрасни, дълбоки театрални постановки. Така, че в никакъв случай не е простак, а много талантлив режисьор. Сто процента от образованите хора са на негова страна.
  • 13 Режисьор1

    9 8 Отговор
    Не го познавам, може да е алкохолизиран, но не простак. Има прекрасни, дълбоки театрални постановки. Така, че в никакъв случай не е простак, а много талантлив режисьор. Сто процента от образованите хора са на негова страна.
  • 14 много странно

    2 3 Отговор
    Тук, в коментарите , постоянно се намесва ДПС. В България, навсякъде, където нещо скърца и се търси причина за това - веднага ДПС.
    Глупости. Тук един талантлив човек, чийто интелект, е със затихващи функции, си позволи далеч повече, отколкото е допустимо. Огромното му его и желание да доминира над другите, да се чува великата му мисъл, го доведоха дотам, че стана подсъдим, а освен това, и доста смешен. Прояви някакъв псевдо морал, което за една творческа личност си е направо грозно и унизително.
  • 15 Айде бе!

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Театрал":

    Нямам претенции за познавач, но негова прехвалена постановка, която гледах, беше пълна с декламации и преиграване и някакви неуместни вмъкнати смешки. Някой да каже, може това да е модерност? Ама бая поза и гъделичкане на низкото...