Last news in Fakti

9 Май, 2024 13:58 556 2

Три спектакъла празнуват юбилейните си представления в Народен театър „Иван Вазов“

  • народен театър-
  • народен театър иван вазов-
  • юбилей-
  • юбилейни представления-
  • спектакъл

За 50-и път ще се играе спектакъла „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ от Пейо Яворов

Тази седмица три камерни спектакъла на Народен театър „Иван Вазов“ отбелязват своите юбилейни представления.

На 11 май от 19:30 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ за 100-тен път ще бъде представен спектакълът „Три високи жени“ от Едуард Олби на режисьора Стефан Спасов, със специалното участие на Мария Стефанова, която на сцената си партнира с Виктория Колева, Радина Боршош/ Василена Винченцо и Явор Вълканов.

 

Спектакълът разказва за три жени, които ни убеждават, че всяка житейска възраст има своята истина, че всеки има своите поводи за обида, неразбиране и безпокойство, но и че всеки има право на любов, разбиране и прошка.

Преводач на текста е Гергана Дойнова, сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова, а музиката – на Теодосий Спасов.

На 12 май от 19:00 ч. на Камерна сцена ще се състои 50-ото представление на спектакъла „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ от Пейо Яворов на режисьора Бина Харалампиева, с участието на Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Радина Боршош, Богдан Бухалов и Неделин Найденов. В сгъстения от болка въздух на сцената този спектакъл задава въпроси, които често нямат еднозначен отговор, затова и продължават да ни вълнуват.

 

Сценичната версия на „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ е на Юрий Дачев и Бина Харалампиева, а сценографията и костюмите са създадени от Свила Величкова. Музиката е дело на Асен Аврамов.

На 12 май от 19:30 ч. на сцена „Апостол Карамитев“ ще бъде 150-ото представление на спектакъла „Две“ от Таня Шахова на режисьора Юрий Дачев. Спектакълът разказва за две велики поетеси – Елисавета Багряна и Дора Габе, чиято история е изтъкана от светли спомени и мрачни предчувствия, от случили се и неслучили се любови, от поезия, тъга и вяра.

 

Участват актрисите Мария Каварджикова, Бойка Велкова и Ева Тепавичарова. Сценографията и костюмите са на Радина Близнакова, а музиката – на Асен Аврамов.

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от касите на Народен театър „Иван Вазов“, както и онлайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    1 0 Отговор
    А "Хага" има ли кой да го гледа?Или като едно време умнокрасивите ходят на колективни посещения с предварително закупени и подарени на козячетата билети?
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Не кликам на 3аклю4ени статии!!!