Last news in Fakti

14 Юли, 2014 08:35 779 0

Извънредно заседание на НЗОК

  • нзок

Медиците продължават да търсят изход от бюджетната криза в здравеопазването

По искане на здравния министър Таня Андреева днес ще се проведе извънредно заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Очаква се на срещата да се търсят още варианти за намаляване на парите за актуализацията на бюджета на касата.

225 млн. лв. може да осигури държавата за актуализация на бюджета, научи TV7. Екипът ни разполага с разчетите на финансовото министерство. Парите ще дойдат от икономии в отделните министерства.

Надзорният съвет на касата поиска 328 млн. лв. От касата обявиха, че с вътрешни механизми могат да намалят сумата до 300 млн. лв.

В неделя здравният министър заяви, че в момента Здравната каса има финансов ресурс, за да изплати дейността на лечебните заведения. Според Андреева не е необходима актуализация на бюджета на касата, защото исканите 328 млн. лв. са прогнозна стойност на дефицита. Тя смята, че първо трябва да се прецени какъв би бил дефицитът към края на годината. Затова от Здравното министерство очакват становището на финансoвото министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА