Last news in Fakti

15 Август, 2014 10:35 712 0

Фондът за лечение на деца няма да спира работа

  • фонд-
  • лечение на деца-
  • здравеопазване

Въпреки че са изчерпани средствата от бюджета му

Фондът за лечение на деца ще продължи да работи, въпреки че са изчерпани средствата от бюджета му. Това заяви пред БНР директорът на Фонда Павел Александров.

Той беше уволнен от бившия министър на здравеопазването Таня Андреева, но служебният министър Мирослав Ненков го върна на поста. По думите на Александров, засега има резерви, които ще бъдат използвани за лечението на нуждаещи се деца.

Идеята за парите трябва да дойде от министър Ненков и от финансовия министър, но ще гледаме най-икономично, с оптимизиране на разходите да се вместим в парите и да приключим добре годината. Необходими са минимум 3 милиона лева, уточни Павел Александров.

Ще има напрежение, но ще се справим. Разбрали сме се и с министъра, че каквото и да става, това няма да рефлектира върху децата и тяхното лечение. Засега родителите могат да бъдат спокойни – Фондът ще функционира.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА