Last news in Fakti

15 Август, 2014 09:40 899 0

Предстоят промени в бордовете на няколко болници

  • здравеопазване-
  • ненков-
  • промени-
  • бордове-
  • болници

Уволненият от Таня Андреева Павел Александров е върнат във Фонда за лечение на деца

Предстоят промени в бордовете на няколко болници. Това заяви пред bTV служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков. Сред тях са Онкологията и болницата в Бургас. Дали има нарушения във ведомството от страна на предходния министър Таня Андреева, Ненков обеща да обяви следващата седмица.

Предварителните данни показват, че бюджетът на фонда за лечение на деца е изчерпан. Той е бил 5 милиона лева. „Вероятно ще се наложи и смяна на обществения съвет на фонда. Новият директор би могъл да оптимизира разходите във фонда”, коментира здравният министър. Уволненият от предходния здравен министър Таня Андреева Павел Александров е върнат начело на Фонда.

"В Спешна помощ има съмнения за нарушения в обществени поръчки, но повече подробности ще мога да дам другата седмица. Пример не мога да ви дам, но има вероятност да се спрат ремонти на спешните отделения в страната. Те ще бъдат направени по прозрачен начин. Липсата на пари в НЗОК ще преборим с оптимизация на работата и много икономии. Легловата база е много голяма на фона на обемите на пациентите, които обслужват. Това е оценката и на външните експерти”, посочи Ненков.

Той потвърди връщането на работа в Спешната помощ на директора Георги Гелев, когото Андреева опита да смени, но не успя, защото той излезе в болнични.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА