Last news in Fakti

22 Септември, 2014 10:10 1 106 0

Няма да удължават карантината в Сиера Леоне

  • ебола

Тридневната карантина в Сиера Леоне, която беше наложена от властите като опит за овладяване на най-тежката епидемия от Ебола в страната, няма да бъде удължавана. Превантивната мярка е била успешна и това не налагало удължаването на рестриктивния режим, съобщава Би Би Си.

По време на тридневната карантина са открили 56 нови случаи на заразяване и са събрани най-малко 92 тела на жертви на хеморагичната треска.

Правителството на Сиера Леоне забрани на цялото шестмилионно население на страна три дни да излиза от домовете си без специално разрешение.

В същото време 30 000 доброволци обикаляха по къщите, за да дават информация за вируса, да изолират болните и изнасят мъртвите.

Болестта вече отне живота на над 550 души в Сиера Леоне. По-засегната от епидемията е единствено Либерия, където до момента от Ебола са починали над 1450 души.

Световната здравна организация съобщава за 2600 починали от избухването на епидемията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА