Last news in Fakti

15 Октомври, 2014 16:03 949 1

Втори здравен работник заразен с ебола в САЩ

  • здравен работник-
  • медик-
  • мадицинска сестра-
  • заразен-
  • ебола-
  • тексас-
  • сащ-
  • почина

И той е участвал в лечението на първия разболял се на територията на страната, който впоследствие почина

Втори здравен работник заразен с ебола в САЩ - 1
Презвитерианската болница в Далас, Тексас. Снимка: АП/БТА

В американския щат Тексас след проведени лабораторни тестове е поставена диагноза „ебола“ на втори медицински работник, съобщиха „Ройтерс“ и „Лос Анджелис Таймс“. Както разболялата се 26-годишна медицинска сестра, и вторият пациент от персонала на Презвитерианската болница в Далас, чиито пол и име също първоначално не бяха съобщени, е участвал в лечението на Ерик Томас Дънкън, който почина от ебола. Той бе първият човек, диагностициран със смъртоносното заболяване на територията на САЩ.

Човекът вчера съобщил за висока температура и незабавно бил поставен в специален инфекциозен изолатор. През нощта станало ясно, че медицинската експертиза е потвърдила съмненията, че става дума за вируса на ебола. Установени са хората, с които той е контактувал.

В неделя Министерството на здравеопазването на САЩ потвърди първия случай на заразяване от Дънкан – медицинската сестра Нина Фам. По данни на Скай Нюз, тя се намира в стабилно състояние. Тя е споделила, че в продължение на няколко дни след постъпването на завърналия се от Либерия Дънкън, на персонала не са били раздадени специалните защитни костюми, предаде Би Би Си. До този момент шефът на Центъра по контрол и профилактика на заразните болести в САЩ твърдеше, че заразяването на сестрата се дължи на нарушаване на протокола при лечението. Съюзът на медицинските работници опроверга това обвинение, като обяви, че никакви специални правила за медицинския персонал, обгрижващ Дънкън, до този момент не са били въведени.

Според медията, която се позовава на данни на Световната здравна организация, починалите сред заразените с ебола вече са 4447. В Западна Африка досега са регистрирани 8914 случая на болестта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сам

    0 0 Отговор
    тия ще се окажат и от нас по тъпи и неорганозирани