Last news in Fakti

5 Януари, 2015 14:07 1 584 0

Лъвчета ще бъдат осиновени и кръстени след 16-ти януари

  • лъвчетата-
  • осиновени-
  • кръстени-
  • януари-
  • лъвчета

„Трите бебета лъвчета във варненския зоопарк все още не са осиновени и кръстени. Това ще стане след 16-ти януари, когато навършат три месеца, и то от първия кандидат-осиновител, който е подал заявление при нас още миналата година. Некоректна е информацията, че лъвчетата са осиновени от Росен Марков и дори имат имена!“ Това заяви Иванка Стоянова, директор на зоопарка във Варна, по повод публикации,  че зверчетата се казват Обама, Путин и Меркел.

„До този момент кандидат-осиновителите на лъвчетата са повече от 10 – физически лица, фирми и дори частно училище, правото на първия е да им стане кръстник“, допълни Иванка Стоянова.

Традиционно в края на януари ще стартира и инициативата „Осинови бебе от зоопарка“, когато всеки любител на животните може да си избере любимец, за който да полага грижи. През 2014 г. в зоокъта са се родили и излюпили над 60 птици и бозайници.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА