Last news in Fakti

23 Януари, 2015 09:08 1 348 1

Психиатър: Психично-здравната помощ у нас е с лошо качество

  • психична-
  • здравна-
  • психиатър-
  • горна баня

Тежка психична болест може да се обостри и при най-редовно взимане на медикаменти

"Големият проблем е, че психично-здравната помощ у нас е с лошо качество и го заявявам съвсем отговорно като човек, който 22 години работи в тази система”.
 
Това заяви ред Нова телевизия д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър и шеф на клиниката в Корило край София във връзка с инцидента в "Горна баня” и барикаридиралият се мъж, който стреля от дома си. Както вече стана ясно, той е страдал от шизофрения и е бил на хапчета.
 
"За съжаление в нашите условия и грижите, които осигуряваме на психично болните като общество, рисковете да се случи такова нещо не са малки. С конкретния човек проблемът е, че е болен и че трябва да се лекува”, коментира тя.
 
По думите й, ако един ден не се пият хапчета, това не може да отключи подобна агресия. 
 
"Като всяка хронична болест, тежката психична болест може да се обостри дори при най-редовно взимане на медикаменти, поради което е необходимо контролът да е по-сериозен и пациентите непрекъснато да са под грижата на специалисти. Това не означава да са постоянно в болница. Да се грижиш за психично болен вкъщи обаче е много тежко”, обясни още психиатърът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ел майор класико

    0 0 Отговор
    НЕ е с лошо качество, много е добра даже щом здрави хора вкарвате вътре и стават луди заради интереси на различни хора решили да си играят с съдбата на страдащия народ и защо позволявате във водата наливането на добавки