Last news in Fakti

23 Април, 2015 17:55 4 066 5

Акушерката Емилия Ковачева е вече обвиняема за жестоко малтретиране на новородено

  • акушерката-
  • емилия ковачева-
  • обвиняема-
  • жестоко-
  • малтретиране-
  • новородено-
  • бебе-
  • бито

Ковачева е нанасяла множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето.Опитвала се е да задуши детето, като е притискала с ръце врата му

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняема Емилия Ковачева от гр. Самоков  за опит за умишлено убийство на 4- дневно дете.

На 14.04.2015г. в болница „Софиямед“ ООД без усложнения се е родило здраво и доносено дете.

На 17.04.2015г. Емилия Ковачева е била на работа в болница „Софиямед“ ООД  в гр. София дневна смяна, като дежурен акушер. Ковачева е продължила работата си  и в нощната смяна – на 17/18.04.2015г. в същата болница. В отделението по неонатология в болницата е било и новороденото дете.

На 18.04.2015г. около 02.00 часа дежурната акушерка Емилия Ковачева е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето.Опитвала се е да задуши  детето, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно - черепна травма на детето, представляващо постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

На 18.04.2015г. сутринта дежурният лекар акушер – гинеколог е установил понижен тонус на детето и е назначил изследвания и лечение.  По-късно същият ден е установено влошаване на състоянието на бебето - понижен мускулен тонус на горните крайници, висока температура, болезнен плач и данни за оток на главата. Веднага след това новороденото е преведено за продължаване на лечението в болница „Токуда“ – София, където и към момента се лекува.

На 22.04.2015г. лекарски екип от болница „Токуда“ е  сигнализирал  полицията за състоянието на детето. Незабавно е започнало разследване, като са разпитани множество свидетели, иззети са веществени и писмени доказателства, назначени са съдебно- медицински експертизи.

На Ковачева е повдигнато обвинение за извършен на 18.04.2015г. опит за убийство на малолетното дете, намиращо се, поради възрастта си, в безпомощно състояние. Деянието е осъществено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Престъплението е останало недовършено, поради оказаната високо квалифицирана помощ от лекарите в болница „Токуда“- София.

Емилия Ковачева е задържана с прокурорско постановление до 72 часа и прокуратурата ще внесе искане за постоянното й задържане под стража в Софийски градски съд.

Ето какво заяви ръководството на УМБАЛ "Софиямед":

Ръководството и екипът на АГ Клиниката на УМБАЛ „Софиямед“ категорично осъжда  криминалното деяние на акушерката. За нас случаят е истински шок и за да не възпрепятстваме работата на разследващите органи до този момент не коментирахме подробности по него.

Екипът на „Софиямед“ бяхме първите, които констатирахме извършеното грубо посегателство срещу живота на новороденото. Това беше установено незабавно след вътрешно разследване от специално назначена комисия по заповед на Управителя на болницата поради съмнение за произхода и причините за влошаване здравословното му състояние и изясняване на фактическата обстановка за това .

Именно ръководството на УМБАЛ „Софиямед“ своевременно сезира компетентните органи за случая като им оказа пълно съдействие. Благодарение на навременната ни реакция беше стартирано разследване от органите на реда, довело до задържането на извършителката и повдигането на обвинението срещу нея.

Целият екип на АГ Клиниката на болница „Софиямед“ категорично се разграничава и дълбоко осъжда деянието на акушерката. До сега тя е демострирала качества като висок професионализъм и отдаденост при изпълнение на служебните си задължения. Постъпва на работа в лечебното заведение, съобразно нормативните изисквания на Кодекса на труда и след многобройни препоръки от нейни колеги и бивши работодатели. Притежава отлична биография, дългогодишен професионален опит, чисто свидетелство за съдимост и медицинско свидетелство, констатиращо клиничното й здраве, сертификати за квалификация от съсловната професионална организация. По време на изпълнение на служебните си задължения в деня на извършване на деянието, акушерката не е дала никакви признаци за необичайно поведение. Именно затова случилото се ни изуми и потресе още по-дълбоко.

Ръководството на УМБАЛ „Софиямед“ и целият екип още веднъж се разграничава от нейните действия и ще продължи да указва необходимото съдействие на компетентните разследващи органи!
 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стела

    0 0 Отговор
    Психопатка мръсна!!! Заради такива изроди ТРЯБВА ДА ИМА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ!!! Нямам думи.. да посегнеш на едно бебе!
    За пояснение психопатията НЕ Е БОЛЕСТ! Така че да не се опитват да я оправдават като психично болна тая гад! Ако бях на мястото на майката тая вече да е в моргата!
  • 2 Весела

    0 0 Отговор
    За мен акушерката не е взела това решение самосиндикално...вероятно и е било казано какво и как да направи, за да може да бъде очернено името на Софиямед...жалко!
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Самосиндикално или не - и в двата случая говорим за деяние на пълна ненормалница. Трябва да си пълен дебил, за да извършиш подобно нещо, независимо дали под натиск или по собствена воля. Не се мъчете да я оневините.
  • 4 Кали Петрова

    0 0 Отговор
    На какво са способни хората е изумително! Аз познавам въпросната Емилия Ковачева, покрай моя леля. Жената не е никак луда, но не е и без проблеми. Дъщеря й нарко-зависима и последно се търсеха варианти за изпращането й в Испания за лечение с идеята като се оправи и да остане там да учи. За всичко, обаче, са нужни не малко пари, които Ковачева търсеше на заем от къде ли не. Болницата й е отказала заради всичките й нарушения, а това избщо не й е повлияло добре. Имало е закани, заплахи - парите на всяка цена, а после и отмъщение за Софиямед.
    Не знам как се живее с мисълта, че си се продал за пари на конкуренцията и насреща си пребил невръстно дете!
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Аз не я познавам, пък и не искам. Каква конкуренция, какви проблеми, кви пет лева!? Кой няма проблеми в днешно време!? И заради тях означава ли, че трява да избием децата си. След случилото се как точно помага на дъщеря си, да попитам, като наранява чуждото невинно дете? Ненормалница е. Каквито и да са мотивите й, постъпката й е повече от ужасяваща. И тази жена е акушерка, забележете...