Last news in Fakti

22 Юли, 2015 14:21 1 607 0

Няма заразени хора с антракс

  • антракс-
  • заразени-
  • хора-
  • няма

Следобед се очаква да бъдат оповестени резултатите от пробите от колбасите, направени от заразеното месо

Няма заразени хора с антракс - 1
Снимка: БТА

Всичките проби, взети от хора за зараза с антракс, са отрицателни. Става дума за пробите от 28-те души, които са консумирали заразено месо, както и членовете на двете семейства от село Млада гвардия, собственици на двете умрели крави. Това съобщиха по БНР от Регионалната здравна инспекция във Варна.

Следобед се очаква да бъдат оповестени резултатите от пробите от колбасите, направени от заразеното месо. Ваксинацията на всички животни в село Млада гвардия вече е приключила.

От заразеното с антракс месо бяха направени наденици, оказа се, че има и произведени кебапчета в транжорна във варненския квартал "Аспарухово".

От тук нататък органите на МВР трябва да продължат разследването, тъй като до този момент собственикът на транжорната отричаше да е получавал заразеното месо. Доктор Дамян Илиев, изпълнителен директор на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) съобщи, че ситуацията ще продължава да се следи от агенцията и карантината ще отпадне след като се установи, че животните имат имунитет, което се очаква да стане до седмица. Той допълни, че ще бъде ваксинирано и стадо от триста овце във ферма в община Ветрино, тъй като и те са били на паша в селото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА