Last news in Fakti

12 Октомври, 2015 20:51 1 679 3

Американска фармацевтична компания стъпва на българския пазар

  • бтпп-
  • сащ-
  • фармация
Американска фармацевтична компания стъпва на българския пазар - 1
Снимка: БТПП

Американската фармацевтична компания “Express diagnostics Int’l. Inc.”е взела решение да започне производство на българска територия и да работи и на българския пазар. Това съобщиха представители на компанията на среща с председателя на БТПП Цветан Симеонов, която е продължение на проведените разговори в началото на март т.г.

В срещата участваха Пол Джонсън, изпълнителен директор, Гари Дженеман, старши изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър, и Дейв Клабунде, контролъор, както и Лукас Лука, управител на фирма „Сайпбул Ентерпрайсес“ ЕООД, съдействаща при цялостното предстоящо откриване на офис и производствени мощности на американската компания в София.

“Express diagnostics Int’l. Inc.” е ситуирана в щата Минесота и работи в областта на иновативни диагностични медицински продукти и услуги като експресната диагностика. За 2013 и 2014 г. е в списъка от 5000 най-бързо развиващите се компании в САЩ.

С предстоящото откриване на нови производствени мощности в България компанията официално стъпва на българския пазар, като стартирането е планирано за началото на 2016 г. Компанията има намерение от България да снабдява свои клиенти от Европа, Средния Изток и Африка.

Изразена бе пълна подкрепа от страна на БТПП във връзка с разширяването на дейността на американската компания у нас. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папука

    0 0 Отговор
    "Американска фармацевтична компания стъпва на българския пазар" - олелее бягайте надалеко
  • 2 вежливиЯТ манафФ

    0 0 Отговор
    трябват им опитни зайчета, които да не ги съдят при евентуални усложнения
  • 3 Ранко

    0 0 Отговор
    Тези идиоти защо ги допуска Борисов в странат ни.Той е изкукал нацяло.Лакеят на Щатите..Няма ли кой най-после да ни отърве завинаги от него...Лицемерни,и дупелизец..