Last news in Fakti

24 Януари, 2016 22:44 1 555 0

Шимон Перес отново приет в болница

  • шимон перес-
  • израел-
  • болница

Преди по-малко от седмица бившият президент бе изписан от здравно заведение

Бившият израелски президент Шимон Перес отново бе приет в болница заради проблеми със сърцето, съобщи израелската телевизия. Само няколко дена след като Перес бе изписан от клиника заради инфаркт, той отново се е оплакал от болки в гърдите.

92-годишният държавник бе изписан от болницата в Тел Ашомер във вторник миналата седмица.

Медиците, които лекували Перес в дома му открили "лека нередност в сърдечния ритъм" след като му направили ЕКГ, заяви говорителката Айелет Фриш. "Заради диагнозата лекарите решили, че е най-добре 9-ия президент на Израел да прекара нощта в болница за наблюдение и изследване", каза тя.

През 2007 г. Шимон Перес бе избран за президент на Израел за 7-годишен мандат до 2014 г.

Перес е заемал почти всеки пост в израелския обществения живот откакто заема важна позиция в Министерството на отбраната едва на 25-годишна възраст и допринася за развитието на ядрената програма на Израел. Като протеже на първия министър-председател на страната Давид Бен-Гурион, Перес е избран за първи път в парламента през 1959 г.

Той е два пъти министър-председател на Израел и заема през годините редица министерски постове: три пъти на външните работи, два пъти на отбраната на финансите, на развитието на Негев и Галилея, на регионалното развитие, на транспорта, на съобщенията, на информацията и диаспората, на абсорбирането на имигрантите, на религията.

За активния му принос в сключването на Договорите от Осло през 1994 г. получава Нобелова награда за мир заедно с палестинския лидер Ясер Арафат и Ицхак Рабин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА