Last news in Fakti

22 Април, 2017 00:30 33 527 21

Подмладяване на вагината - как и кога

  • вагинопластика-
  • операция-
  • лазерно-
  • подлмадяване
Подмладяване на вагината - как и кога - 1

Когато влагалището сериозно е увредено след раждане – стените са отпуснати, увеличен е обемът му, има неестетични белези след епизиотомия, спасителната процедура е вагинопластика. Тя се налага също и преди, по време и след менопауза – в тези случаи стените на влагалището прекалено се отпускат и създават дискомфорт. Деформацията на влагалището може също да в е резултат от хормонален дисбаланс, вродена аномалия, прекомерно физическо натоварване или някакви травми.
Подобни изменения се отразяват негативно, както на самочувствието, така и на качеството на сексуалния живот, появяват се болки в корема, изпускане на урина, запек.

Подготовка за вагинопластика

Подготовката за операцията включва стандартен набор от изследвания: обща кръвна картина, наличие на инфекции, предавани по полов път, СПИН, хепатит, цитонамазка, биохимичен анализ на кръвта, протромбиново време, електрокардиограма. Необходимо е също да се направи диагностика на състоянието на влагалището.

Самата операция
Цялата процедура трае около час. Намалява се цялата вагина или само входа ѝ. Ако е необходимо стеснение на входа на влагалището се обработват повърхностните тъкани. Малък участък от входа се отстранява, а вътрешната част на вагината почти не се засяга. Едновременно с това може да се отстранят и белези след епизиотомия, които след операцията на практика стават незабележими.

Използват се биоразградими конци, които не е необходимо да се вадят. Операцията се извършва под обща или спинална анестезия.

Възстановяване след вагинопластика

Първите 3 дни след операцията пациентката трябва да е само в хоризонтално положение, след това може да се изправя и да ходи, а сядането е разрешено след 3 седмици. През първия ден е разрешен само прием на течности, а през следващите няколко дни – течна или полутечна храна. В рамките на един месец трябва да се избягват храни, които могат да провокират констипация или диария.

Около една седмица външните полови органи трябва да се обработват с антисептичен разтвор и да се приемат предписан от хирурга антибиотик. Пациентката може да се върне към нормален полов живот след около 2 месеца. Това се отнася и за вдигането на тежки предмети – не бива да превишават 5 кг.

Вагинопластиката е сериозна операция, която се извършва в близост до пикочния мехур и ректума. Затова трябва да се спазват всички препоръки на лекаря по време на рехабилитационния период, за да се избегнат редица проблеми, като разкъсване на шевовете, кръвотечение и др.

Лазерна корекция

Да се стегнат мускулите на вагината и да се направят стените ѝ по-плътни е възможно и с помощта на лазерна апаратура. Подготовката за лазерна корекция е същата както и за хирургична. Операцията се извършва под спинална анестезия, а рехабилитационният период е много по-лек. Времетраенето ѝ е около 2 часа, а болничният престой е само един ден.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    19 4 Отговор
    ами за ЛЕОНСКАТА НАДЕНИЦА леки

    има ли туник

    Коментиран от #2

  • 2 Азис

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Vasik Atanasova":

    Има!!! В продължение на три месеца точно в полунощ започваш да си го щипеш и да пееш: напипай го, в ръцете твои нека то да си играе.
  • 3 ЦСКА ВЪВ В ГРУПА ВИНОВЕН Е ЛУПИ

    19 3 Отговор
    Ах Вени,Палавнице!!
  • 4 Бай Този

    19 5 Отговор
    Подмладяване на вагината.Вагинопластика.Ще ги стесняваме,а Вени?

    Коментиран от #5

  • 5 Танас

    20 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Този":

    Малеее...не моем коментира, оти Танас Войвода у секакви пещери влая !)))))))
  • 6 Бачо Иван

    21 1 Отговор
    Бачо Иван не е претенциозен, харесва и такива без вагинопластика. Даже, за да бъдем честни, не е виждал такива с вагинопластика.
    Важен е мерака. И младите да знаят: "размера има значение"
    Айде сполай Ви
  • 7 случаен

    25 6 Отговор
    Това е тема за медицински издания. Нямаме ли такива? Както личи от коментарите, освен неудобство и повод за писане на глупости, интересуващите се от това "подмладяване" нищо друго не демонстрират. А колкото до проблема, който иска вечно млад такъв орган, да не ражда. Всички изброени нарушения се дължат на раждания, особено повече от едно. Като се вземе предвид и некадърното акуширане, униженията и караниците, които понася почти всяка българска жена по време на раждане, това води до съсипия както физически, така и психически. В близкото минало особено по селата жените са раждали по десетина деца, получавали са травми от многобройните раждания, но никой не се е интересувал от тяхното състояние. Просто са карали със смъквания, зараснали накриво разкъсвания, пролапси, то май и сега е горе-долу същото, особено в махалите. Дали някога ще се научим да бъдем лекари, акушерки и да се държим както трябва?! Това е въпросът.

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 мнение

    15 2 Отговор
    От каца като му се стесни входа и става на буре. Полезно е за доктора. С тези пари той ще си хване младо маце без пластики.
  • 10 Необходимо е с

    12 1 Отговор
    Тази диагностика с орган ли се прави или с инструмент?
  • 11 прост

    14 2 Отговор
    малка - голяма - вагината си иска здрав кол.
    другото е ала-бала..
  • 12 Мемет

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "случаен":

    аферим, разгеле!
  • 13 S-line

    6 3 Отговор
    Що за щуроти и са това подмладяване на лице, ц.ци ок.Сега и вагина
  • 14 robin

    10 2 Отговор
    Редовно смазване!Това е най-добрата рецепта.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Тайна

    5 0 Отговор
    Егати коментарите.....да се пукнеш от смях.Хаха!!
  • 17 БайМанаф

    0 0 Отговор
    Аддеее... Откога чакам такова апче че 5 минути преди рендето да давам от сърце на коя се нагласи!
  • 18 Патето Яки

    1 0 Отговор
    Най добро подмладяване е замяна на 50 годишна с две 25 годишни.
    Няма ли една жена да сподели как си я подмладява.
  • 19 гост

    6 1 Отговор
    Тази статия е мн полезна и благодаря за нея. Неразбирам мъжете как може да са толкова вулгарни и да не си дават сметка как се чустваме ние жените след раждане, радоста за дете е несравнима но идваи момента ,, да правим секс'' и тогава партньора ти да ти каже че си като пещера. Какво самочуствие ни остава на нас жените? Болката е много голяма, и защо никой не ни разбира? не сме крави за разплод и и не сме за боклука като имаме широки вагини.
  • 20 Папурко

    0 1 Отговор
    Ле треба само мъдръсане здравоо сестрооо и ще ти се оправи цифкатаа
  • 21 Здравейте

    3 0 Отговор
    Много са прости по голям % от българските мъже, нямат елементарна култура!!