Last news in Fakti

7 Май, 2024 15:57 1 367 5

Жената с най-дълга коса на света я сресва по един час (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • най-дълга коса-
  • коса-
  • рекорд-
  • рекорд на гинес

За да изсъхне косата ѝ напълно след миене отнема 24 часа

Жената с най-дълга коса на света я сресва по един час (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

35-годишната Алия е жената с най-дългата коса в света. По-точно дължината ѝ е 2,57 метра, поради което наскоро стана горд собственик на рекорд на Гинес. Алия е родом от Украйна, а като световен рекордьор е представена в италианското предаване "Lo Show dei Record".

Тя е висока 165 сантиметра и никога през живота си не е имала "правилна" прическа. Алия иска рекордът ѝ да "вдъхнови хората да се наслаждават на красотата и да бъдат естествени". Макар да е родом от Украйна, рекордьорката живее в Словакия, където се занимава с изкуство, графичен дизайн и работи като модел с дългата си коса, пише Блиц.

Най-голямото ѝ вдъхновение са нейните майка и баба, които също са имали много дълги коси, както и приказната героиня Златокоска, с която я сравняват. Тя мие косата си веднъж седмично, което отнема около 30 минути, като прекарва допълнителни два часа за балсам и маска.

Алия не суши косата си със сешоар и за да изсъхне гривата ѝ обикновено отнема 24 часа.

„Разресвам косата си само когато е суха, което отнема час. Спазвам прости правила, за да я поддържам здрава. Не се боядисвам и ползвам натурална козметика“, сподели още тя за грижите.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивелина Видева

    7 0 Отговор
    О,един час е малко. То аз моята коса си я реша по половин час,та тая ли?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Охо бохо

    6 5 Отговор
    Украинска Баба Яга ! И за какво я ползва още тая четина ?
  • 4 Рекорд заради рекорда

    7 3 Отговор
    Часове на слугуваш на нещо недотам полезно. Единствено за метла на подиума, после пак отново.
  • 5 Да бе да

    3 1 Отговор
    Рапунцел, рапунцел, резни си косата...