Last news in Fakti

23 Февруари, 2012 12:37 2 308 0

НЗОК с временен шеф до избор на титуляр

  • нзок-
  • глинка комитов

НЗОК ще е с временен шеф до избор на титуляр. Длъжността ще се изпълнява от подуправителя на касата Марияна Василева.

Това се очаква да стане на свиканото за петък сутринта от здравния министър извънредно заседание на Надзорния съвет на институцията.

Целта на заседанието е да се даде мандат на подуправителя на НЗОК да ръководи институцията до избирането на нов управител от Парламента, става ясно от съобщението до медиите от НЗОК.

При преждевременно прекратяване на мандата на управителя на НЗОК, Надзорният съвет възлага на подуправителя да ръководи институцията до избирането на нов управител от Парламента.

Това трябва да стане до 30 дни от преждевременното прекратяване на договора на управителя.

Марияна Василева стана подуправител на касата през октомври 2010-та година, когато с промените в закона бяха премахнати длъжностите на заместник-директорите на НЗОК и беше създадена тази на подуправителя. ГЕРБ обясни тогава промените с мотива, че страната е в криза и се налагат съкращения в администрацията и свиване на разходите.

В управляващите среди усилено се спряга името на шефа на Софийската здравна каса д-р Глинка Комитов като по-вероятната кандидатура, която ще ръководи НЗОК. Очаква се той да бъде внесен в парламента от среди от управляващото мнозинство.

Името на д-р Глинка Комитов отново се появи в публичното пространство около скандала с д-р Нели Нешева. Шефът на Софийската здравна каса минава за близък до Бойко Борисов.

Д-р Глинка Комитов има богат управленски и административен опит, което допълнително накланяло везните към неговата кандидатура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА