Last news in Fakti

24 Февруари, 2012 13:55 4 049 1

Доц. Марияна Василева пое НЗОК

  • мариана василева-
  • нзок-
  • нели нешева
Доц. Марияна Василева пое НЗОК - 1
Снимка: БГНЕС

Доц. Марияна Василева застана временно начело на НЗОК, съобщи здравният министър Стефан Константинов след извънредно заседание на Надзорния съвет на касата. Василева е досегашен подуправител на Здравната каса и очаквано ще ръководи НЗОК в следващите 30 дни, докато стане ясно  кой ще бъде избран от парламента на поста.

Василева сяда на стола на подалата оставка доц. Нели Нешева след скандала с бонуса от 12 500 лв., който взела за миналата година.

Марияна Василева стана подуправител на касата през октомври 2010-та година, когато с промените в закона бяха премахнати длъжностите на заместник-директорите на НЗОК и беше създадена тази на подуправителя. ГЕРБ обясни тогава промените с мотива, че страната е в криза и се налагат съкращения в администрацията и свиване на разходите.

В управляващите среди усилено се спрягаше и името на шефа на Софийската здравна каса д-р Глинка Комитов като по-вероятната кандидатура, която ще ръководи НЗОК.

В мотивите на оставката си д-р Нешева посочва, че напуска по собствено желание директорския пост на касата заради създалото се обществено напрежение и появилите се спекулации. Скандалът тръгна с разкритието на синия депутат Димо Гяуров, който изнесе данни, че Нешева и Василева си гласували бонуси от общо над 50 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!!!

    0 0 Отговор
    Гербаджии ли сте кйораджии ли сте защо не ги уволнихте 3мата едновременно? Някой си плати ли? Това потвърждава данните за лекарствената мафия.