Last news in Fakti

7 Април, 2012 16:41 1 767 12

1,2 млн. българи без здравни осигуровки

  • десислава атанасова-
  • здраве-
  • осигуровки
1,2 млн. българи без здравни осигуровки - 1
Снимка: БГНЕС

Здравно неосигурените българи, чийто брой по последни данни е 1,2 милиона души, остават проблем в сектора здравеопазване, каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова във Варна.

Тя откри нова лаборатория в университетската болница "Св. Марина", а в болница "Св. Анна" - клиниката по вътрешни болести.

По повод средства, отделяни за лечение в чужбина, Атанасова коментира, че работи активно да започне привличане на световноизвестни специалисти, които да идват в страната и да обучават наши лекарски екипи, а те в бъдеще да поемат пациентите.

Според Атанасова, след като наредбата стане факт, лекарите от "Спешна помощ" вече също ще имат право да избират специализациите си.

Наредбата за специализациите в медицината е готова и е представена за обсъждане, съобщи Атанасова. По думите й новият документ ще позволи младите лекари да остават в България, а не да бягат зад граница.

Министърът каза още, че до края на мандата й диагностично свързаните групи за болничното лечение не могат са станат факт. Необходимо е да бъде създадена дългосрочна визия за здравеопазването и в този процес да участват всички страни, които имат отношение към сектора, посочи Атанасова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 възмутен

    1 0 Отговор
    Ами-защо,дяволите да ви вземат,ги обслужвате тия 1,2млн
    неосигурени??
    ЗАЩО ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ НА МЕН И НА ВСИЧКИ ДРУГИ ОСИГУРЕНИ
    ЗА СУЛЬО И ПУЛЬО??
    Точно от тук идват всичките проблеми за всички ни!
    И изхода е един-който си плаща,да бъде лекуван,който не може
    или се прави на тарикат-да го лекува Бог,стари баби,знахари,
    билкари,екстрасенси,биотерапевти ,.....
    Аз,като здравно осигурен,ИСКАМ,когато ми е нужна медицинска
    помощ,ДА Я ПОЛУЧА,ЗАЩОТО СЪМ СИ ПЛАТИЛ ЗА НЕЯ!!!
    Не съм съгласен и никога няма да се съглася с това-със средствата
    на половината осигурени да се лекуват ВСИЧКИ!
    ЗАТОВА ПАРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА СТИГАТ И НИКОГА НЯМА ДА
    ПОЛУЧИМ ИСТИНСКО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ!

  • 2 и аз съм възмотен ака това е положението

    1 0 Отговор
    Защото според закона на Р. България, нямаш право да откажеш лечение абсолутно на никого, без значение дали е осигурен или не.
  • 3 ирина вълчовска

    2 0 Отговор
    КАКВО СЕ СЛУЧВА АКО СА ОСИГУРЕНИ- ПАК СИ ПЛАЩАШ ЗА ПРЕГЛЕДИ И РАЗНИ ТАКСИ- ИНАЧЕ НИКОИ НЕ ТЕ Е.АВА ЗА ЧОВЕК-В БОЛНИЦИТЕ ТЕ ГЛЕДАТ КАТО БАНКОМАТ - ТАКА ТЕ ВИЖДАТ-ПРЕСТАНЕТЕ ДА ИЗНУДВАТЕ ХОРАТА - А ОСИГУРЕТЕ НОВИ РАБОТНИ МЕСТА-ИЛИ ТАКА ВИ Е ПО ИЗГОДНО ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С НАРОДА

    Коментиран от #9

  • 4 Петър Неделчев

    0 0 Отговор
    И още толкова пенсионери, и още толкова под 18, че в България кой плаща?............
  • 5 Гастарбайтер

    0 0 Отговор
    Ами сънародниците на Бай Ганьо в чужбина хич не са малко. Голяма част от тях статистиката ги брои като неплащачи а те хората имат здравни в някоя ЕС държава.
  • 6 Гастарбайтер

    1 0 Отговор
    Ами сънародниците на Бай Ганьо в чужбина хич не са малко. Голяма част от тях статистиката ги брои като неплащачи а те хората имат здравни в някоя ЕС държава.
  • 7 kiko

    0 0 Отговор
    dano nikoi da nevi plaha kato ideh v bolnicata vsi4ko si plahah i neti obrahat vnimanie
  • 8 преди

    0 0 Отговор
    тази явно неграмотна госпожа да говори имам по актуален въпрос -защо цените на лекарствата все още са най високи в българия и защо аз да пълня джобовете на сашо донев и сие -ми не искам-а вие с тази политика не правите нищо друго освен да източвате държавата-е кой е по вреден за държавата ние или вие
  • 9 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ирина вълчовска":

    @3 da taka e lekarite ni vijdat kato banknoti.
  • 10 Радо

    0 0 Отговор
    И аз съм един от тези без здравни осигуровки по простата причина че съм без работа повече от година и доста мои познати са в същото положение. Вече престанах да си търся работа в България само ходя по интервюта и пускам автобиографии сигурно съм пуснал над 2000. При първото работно място в чужбина си стягам куфарите с всеки изминал ден нещата вместо да вървят на добре стават на по зле.
  • 11 God

    0 0 Отговор
    платил-неплатил, слънцето грее за всички, просто пари требва да се отделят за болниците, а не за депутатите. 300 папагала по 6000 разходи/заплати, командировки, представителни, допълнителни хонорари и още знайни и незнайни харчове, охрана, горива и незнам още кво/ минимум 200 бона/мес. да се налеят на болниците и ще има по-голяма полза за българите отколкото тия измамници в НС
  • 12 vazov

    0 0 Отговор
    защо не може никои да сметне колко са безработните ,децата и пенсионерите има статистически данни -преброябане се нарича, в целия свят безработните се поемат от държавата .