Last news in Fakti

14 Август, 2012 12:46 15 328 11

Питон - гигант откриха във Флорида

  • питон-
  • флорида

Питон с дължина от 5.7 метра бе открит в американския щат Флорида. От местния музей по естествена история се похвалиха, че това е най-дългата неотровна змия, откривана някога в американския щат. Уникалният женски екземпляр е от вида Бирмански питон. Тежи 74.3 килограма, широк е около една човешка стъпка. В змията са открити и 87 яйца, което също е рекорд. Анатомията на животното ще бъде детайлно изследвана от учените, а след това то ще бъде изложено в музея.

Питонът е открит в природния парк Евърглейдс. Шокиращите му размери показват как лесно този животински вид може да се приспособи към околната среда, но и да застраши други видове. Флорида е едно от най-гъмжащите от животни места. Там се срещат екзотични животни, а влечугите преживяват истински бум.

Бирманският питон е внесен в щата преди 30 години и ето че вече е един от най-смъртоносните представители на местната фауна.

Към семейство Питони спадат 63 вида змии. При различните видове размерите силно варират - от 70 см. до 10 метра. Най-едрият представител на семейство питони е т.нар. малайски мрежест питон, дълъг до 10 метра, като рекорден представител на вида и на цялото семейство се счита уловеният на индонезийския остров Суматра питон, дълъг 10,32 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Георги

    2 1 Отговор
    И като го откриха,веднага трябваше да го утрепят ли!?!Българска работа!
  • 2 бай Иван

    1 2 Отговор
    Това не е в България, чети внимателно пенсио!
  • 3 седефчо

    5 1 Отговор
    Убиха,не Откриха!Променете си името на статията...мили репортери.Аз не смятам,че е чак толкова голям след като се срещат такива и по 10 метра!!!Язък за животното и яйцата!Човешката глупост е безкрайна!!!
  • 4 Джак Даниелс

    4 0 Отговор
    E te amerikancite smotani kakvo drugo mogat da napravqt osvem da ubivat .Koeto e interesno,razlichno,ekzotichno,krasivo te go ubivat ,zatrivat,precakvat,umorqvat i go izlagat v muzeq za da lapat parichki !
  • 5 Doshkow

    0 0 Отговор
    Умирам като вида змия разбери!
  • 6 бай Георги

    1 0 Отговор
    Бай Иване,наборе,не ме разбираш правилно!Казвам,че са постъпили като българи!
  • 7 Ху.ня!

    1 0 Отговор
    В края на статията се казва основното, а именно, че внасянето на чужди за местната фауна животни променя природния баланс! Един обикновен питон може да се развие в местните условия до необикновени нива - да се кръстосва с местни видове змии, да доведе до нови заплахи за хората, да унищожи изцяло типични местни представители на дивия живот. Гледах такива кадри от борба на питон с алигатор точно във Флорида, нещо, което допреди 50 години е било невъзможно да се случи - ами климатът е почти един и същ като Югоизточна Азия и съответният вид е по-добре пригоден, което ще унищожи вероятно местния вид, т.е. алигатора! Не, че с нашите злободневни проблеми няма да си го преместим от единия в другия крачол, но по-същия начин тук могат да се завъдят пирани, отровни скорпиони и други гадини, като тигровите комари например! Все още има климатични граници, да, но и те се променят. Още повече, генните модификации вече не са проблем - могат да се оборудват такива лаборатории за акала 15 000 долара. Значи?!
  • 8 ОНЗИ

    0 2 Отговор
    И.аси змиътъ :D:D:D
  • 9 Евлампи Гъзибарев

    1 0 Отговор
    На Обама му трябват нови клефаре (разбирайте ботуши) за предизборната щафета, затова са заклали добичето
  • 10 aha

    0 0 Отговор
    nastruhvam....:D
  • 11 Андрешко

    0 0 Отговор
    Така като гледам - ще има кам 45 кг. филе .