Last news in Fakti

16 Август, 2012 12:16 1 298 1

И Бойко Борисов против свалянето на ДДС за лекарствата

  • бойко борисов-
  • ддс-
  • лекарства
И Бойко Борисов против свалянето на ДДС за лекарствата - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов се обяви против свалянето на ДДС на лекарствата. Той приветства идеите и желанието на здравния министър Десислава Атанасова да го намали, но по думите му сметките в момента не излизат.

"Ако това го направим за лекарствата, на бюджета ще ни струва около 200 млн. лв", коментира министър - председателят. Той даде пример с туризма, където налогът беше свален от 20 на 9 процента. "С промяната туристите трябваше да усетят разликата в цените на услугите. Те не само че не я почувстваха, но цените постепенно бяха изравнени. Разликата от 9 до 20 % отива в джобовете на частниците", мотивира се Борисов.

Той е убеден, че в началото и при лекарствата ще има понижение в цените. "После тихомълком, заради липсата на механизъм за проследяване на цените, отново ще пратим парите в джобовете на търговците и прекупвачите", допълни премиерът.

По думите му държавите, които са свалили ДДС на лекарствата, в момента са в най-голямата криза. Според Борисов пазарът е този, който може да намали цените. Премиерът разкри още, че догодина правителството ще даде още 50 млн. лв. на Здравната каса.

С парите ще се плащат всички медицински изделия, които до момента не са покривани от нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леш

    0 0 Отговор
    ами тогава - ще ядете хурката на изборите!