Last news in Fakti

20 Ноември, 2012 16:38 7 302 4

"Отцепват" върха, който щял да оцелее след края на света

  • края на света-
  • календар-
  • маите

Местните власти във френското селце Бюгараш са обезпокоени от лавинообразно растящата му популярност, чийто пик ще настъпи на 21 декември, когато по някои тълкувания на календара на маите трябва да дойде свършекът на света. Според предсказания на ясновидци от региона близкият едноименен 1231-метров връх Бюгараш в подстъпите на Пиренеите ще бъде единственото място на планетата, където ще може да се преживее Денят на страшния съд.

Около 100 000 журналисти, туристи и религиозни поклонници са изявили желание да се изкачат на „новата свещена планина Синай“ по времето на очаквания Армагедон. Селището с две улици на кръст и 176 жители обаче по никакъв начин не би могло да да се справи с толкова много гости. Ето защо достъпът до върха ще бъде ограничен, като над 100 полицаи и планински спасители ще отцепят района, съобщи вестник „Монд“.   

Така префектурата на град Каркасон, под чието разпореждане се намира Бюгараш, ще лиши човечеството от последната надежда за спасение.

Местни екстрасенси смятат, че на 21 декември на връх Бюгараш, който и преди е привличал вниманието на окултистите със странните природни явления, наблюдавани там, ще долетят извънземни и ще вземат със себе си всички копнеещи за спасение, само дето сега се оказва, че на единици ще бъде позволено да се доберат до върха.

Кметът на селото, 60-годишният Жан-Пиер Делор, е алармирал властите за нездравия интерес към върха още през 2010 г., когато бил излъчен тв репортаж, че това ще е новата „обетована земя“. Мястото се слави и като подслон на някогашните катари - християнска религиозна секта със средновековни корени, съвразан с учението на българския поп Богомил и богомилите. От показването на репортажа по телевизията покупките на имоти в региона главоломно нараснали, въпреки „обещанието“, че търсещите спасение ще бъдат отнесени на друга планета. Според британския „Гардиън“ всички билети за полети към близки дестинации за фаталната дата били отдавна резервирани.

Властите се опасяват, че прииждащите тълпи сами ще устроят „край на света“, предизвиквайки безредици в областта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 330и

    0 0 Отговор
    имали са напредвид БУГАРИЯ, тез французи четат както им се иска
  • 2 Маргарит Цветков

    0 0 Отговор
    Трай си бре! Който има уши, нека слуша.
  • 3 асфсафсаф

    0 0 Отговор
    У края ... Болима снакса за някъв връх нали няма има...
  • 4 Румен Янев

    1 0 Отговор
    То и 2000 - ната година гледахме да падат самолети ама нито един не падна .....А стига глупости !!!!