Last news in Fakti

28 Юни, 2013 12:56 4 887 0

Преди операция спрете алкохола

  • алкохол-
  • здраве-
  • митници

Хората, които редовно пият алкохол, са много по-предразположени да развият усложнения след хирургическа интервенция, за разлика от трезвениците. Това показва изследване на датски изследователи, цитирано от световните медии.

Критичната мярка е за тези хора, които пият над две високоалкохолни питиета дневно.  

Все пак изследователите предупреждават, че в момента не е известни какви могат да са последствията за човешкия организъм при отказване от раз от алкохола преди операция.

Датските изследователи са изучили подробно 55 случая на след оперативни усложнения. При 73% от алкохолиците са изложени на риск да се заразят от следоперативна инфекция или да се окажат в интензивното. Освен това те два пъти повече са заплашени да умрат до 1 месец след хирургическата интервенция от инфекция.

Това се дължи на факта, че организмът на пияниците е изложен на опасностите от инфекции заради по-слабата им имунна система, разклатена от редовния прием на алкохол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА