Last news in Fakti

2 Декември, 2013 19:34 872 0

С 27 млн. лева НЗОК се издължава на болниците за септември

  • нзок-
  • болниците-
  • изработеното-
  • операция-
  • паркинсон-
  • заседание

За октомври и ноември засега ще се плати 80% от изработеното от тях

На завършилото преди минути извънредно заседание на Надзорния съвет на Националната здравно-осигурителна каса бе решено да се отпуснат 27 милиона лева допълнително за болниците. С тях НЗОК ще плати изцяло тяхната дейност за септември. За октомври и ноември касата ще се издължи на лечебните заведения с 80% от изработеното, а останалите 20% ще бъдат изплатени през януари.

НАП е събрала с 30 млн. повече от здравни осигуровки и оттам ще дойдат средствата за разплащането, уточни бТВ.

Одобрено беше и въвеждането на електронната рецепта. По думите на проф. Илко Гетов, този тип рецепта е улеснение за всички страни в процеса – аптеките ще бъдат улеснени в отчитането, предписването и отпускането.

Очакваше се в дневния ред на Надзора на касата да бъде включена и още една тема - дали тя ще започне да поема средствата по операция, която помага на пациенти с паркинсон да живеят нормално. Интервенцията струва 20 хиляди евро и засега се поема от пациентите. Обсъждането на този въпрос обаче бе оставено за следващото заседание, което ще се състои на 13 декември.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА