Last news in Fakti

12 Ноември, 2023 14:49 1 183 3

Продадоха на търг предмети и артефакти от "Титаник" (СНИМКИ)

  • титаник-
  • артефакти-
  • продадени на търг

Меню за вечеря в първа класа на кораба достигна цена от 66 000 британски лири

Продадоха на търг предмети и артефакти от "Титаник" (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Повече от 100 години след потъването на "Титаник" артефакти и предмети от луксозния кораб бяха продадени на търг, съобщи ДПА.

Меню за вечеря в първа класа на кораба достигна цена от 66 000 британски лири. Смята се, че това е единственият оцелял списък с ястия. В него фигурират блюда със стриди, агнешко и зеленоглава патица и филе ала Виктория. Оцелялото от корабокрушението меню е повредено от водата, но въпреки това анонимен купувач плати за него 66 000 британски паунда (81 000 щатски долара) по време на аукциона, организиран от "Хенри Олдридж и син".

Луксозно одеяло, с което вероятно се е загърнал в спасителна лодка оцелял от крушението пътник, бе продадено за 76 000 британски лири.

Корабът "Титаник" плава от Саутхемптън към Ню Йорк с повече от 2200 души на борда. Няколко дни след началото на пътуването луксозният лайнер, смятан за непотопяем, се сблъсква с айсберг и потъва. Загиват над 1500 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ден

    3 0 Отговор
    За това ли е тази огромна световна алчност и див капитализъм ,да търпим някакви стари сноби да купуват тенекета за по 100 хиляди и нагоре !
  • 2 Плюшкин

    0 0 Отговор
    Ох, такива предмети и вещи , носят само потъване😁
  • 3 Онзи ден в Ню Йорк

    0 0 Отговор
    Имаше търг и продадоха тоалетна хартия от Титаник използвана от важна клечка леко кафява и пробита от пръста му с мирис на пуширани яйца.Цената достигна 3 000 000$.