Last news in Fakti

8 Декември, 2023 08:32 1 157 2

Група "Сигнал" отпразнуваха 45 години на сцената

  • сигнал-
  • йордан караджов-
  • данчо караджов-
  • концерт-
  • ндк

С концерт, наречен „45 години рок“, в зала 1 на НДК на 7 декември

Група "Сигнал" отпразнуваха 45 години на сцената - 1
Кадър: Youtube

"Изключителна благодарност за това, че сте тук, на гости на „Сигнал“. Благодарим за вниманието, с което ни удостоявате. Тези 45 години, които днес празнуваме, са резултат на вашата подкрепа. Ако я нямаше тази подкрепа, нямаше да има и група „Сигнал“. Дълбок поклон. С тези думи Йордан Караджов се обърна към публиката в зала 1 на НДК на 7 декември вечерта, пише БТА.

В концерта, наречен „45 години рок“, в продължение на час и 15 минути, музикантите представиха 15 от най-популярните песни на „Сигнал“. На сцената до тях бе Русенската филхармония с диригент маестро Димитър Косев. По този повод Йордан Караджов отбеляза: „Днес е един чудесен ден за българската класика“.

Наред с „Липсваш ми“, „Лодка ли е любовта“, „Съжалявам“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Сбогом“, „Между ад и рай“, „Може би“, за първи звучаха две нови версии на песни. Това са „Вопъл и екстаз“, балада от „Черно-белият албум“, издаден през 2005 г., и „Цариградски нощи“ – от соловия проект на Йордан Караджов, издаден по повод неговия 60-годишен юбилей през 2012 г. Втората песен бе с участието на квартет „Славей“.

„Вопъл и екстаз“ бе представена акустично, както и „Лодка ли е любовта“ и „В друго време“.

В „Сигнал“ са още Александър Мариновски, Жоро Янакиев и Владимир Захариев. Те припомниха и първата песен на групата – „Любов“, от 1978 година. По време на изпълненията имаше въздушна акробатика, която предварително бе обявена като един от акцентите в спектакъла.

Юбилейното събитие завърши с „Да те жадувам“ и викове от залата „Още“.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Христо Ламбрев?

    5 0 Отговор
    Първите 25 от тези 45 години, когато „Сигнал“ създаваха повечето от „юбилейните“ си песни, мозъкът на групата беше пианистът, аранжьорът и авторът Христо Ламбрев. Без неговата музикална компетентност и креативност „Сигнал“ нямаше да бъде това, което стана. Тази дни Христо Ламбрев, вероломно прогоненият от Караджов, издаде мемоарна книга – „Един живот за музиката“. Основна част в нея е посветена на създаването и утвърждаването на „Сигнал“ – времето на концерти, записи и турнета, което истинските фенове на групата помнят и уважават, колкото и Караджов да го неглижира.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.