Last news in Fakti

27 Януари, 2024 12:38 2 816 11

Липосукция и "бразилско дупе" убиха десетки американци в Доминика ВИДЕО

  • доминика-
  • смърт-
  • пациенти-
  • козметика-
  • операции

93-ма граждани на САЩ са починали от усложнения след козметични операции в Карибската страна през последните 14 години

Десетки граждани на САЩ са починали след козметични хирургически интервенции в Доминиканската република за период от 14 години, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, съобщи CBS.

93-ма американци са починали, след като са били подложени на подобни процедури в карибската страна между 2009 г. и 2022 г.

Докладите от аутопсията са налични за 20 от случаите - всички пациенти са претърпели усложнения по време или след операцията, се казва в доклад, публикуван в четвъртък.

Мастна емболия, състояние, при което частици мазнини в кръвния поток блокират кръвоносните съдове, е причината за смъртта в 11 от случаите.

Пациентите, чиято смърт е причинена от мастна емболия, са били подложени на липосукция и „прехвърляне на глутеална мазнина“, известен още като бразилско повдигане на дупето.

Мастната емболия е признат риск, свързан с мастни инжекции, особено когато се използва при увеличаване на глутеума, сочат експертите.

За други седем случая причината за смъртта е състояние, известно като белодробна венозна тромбоемболия - внезапно запушване на белодробна артерия. След тежка операция хората са изложени на най-голям риск от развитие на заболяването.

Така нареченият медицински туризъм става все по-често срещан сред американците, които търсят по-евтини и бързи процедури.

Миналата година четирима американци бяха отвлечени в Мексико по време на пътуване за козметична операция, а двама от тях загинаха.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искра Фидосова

    13 1 Отговор
    Аз ако си направя липосукция, 4 тона мас ще има .
  • 2 Ний ша Ва упрайм

    9 0 Отговор
    кеф цена няма!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хохо Бохо

    11 4 Отговор
    Брао! На народонаселението му е супер важно да знае за жертвите на липосукция на краварскигз в Доминикана. Ама суперважно.
    За горящият британски танкер натоварвн със суров петром ще четем след 8 дена
  • 6 Соваж бейби

    14 1 Отговор
    Ами те са си виновни в главата им багажа е точно като на кокошка.Кой нормален човек си направи такива неща и цвят на окото също колко пострадали сега и слепи.Дето се вика от зор сам да си навредиш не стига стреса от мръсния въздух който дишаме ,отровните храни с пестициди и лабораторни примеси,цигари ,алкохол ...Ами ходи доброволно те напълнят с глупости ако нямат бразилски задници какво същата функция и работа излиза сутрин в тоалетната златни кюлчета ли мътят ?!каква е идеята и за какво се борят ?освен чрез зрителна измама да излъже някой богат с комплекси спонсор
  • 7 стамат

    7 1 Отговор
    комплексарите и комплексарките да му мислят

    Коментиран от #9

  • 8 Анонимен

    11 1 Отговор
    Глупости,лоботомията на соц.мрежи ги е убила!
  • 9 Искра Фидосова

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "стамат":

    Знам, че обичаш Козлодуеца. Но кака има дупара за милиони, и чух че обичаш на голям тезгях да бачкаш. Ела ,при кака в Монтана.
  • 10 Скоро

    7 0 Отговор
    ще се видят и последствията от Оземпика.
  • 11 Слаб 2 за Милен Главния редактор

    0 0 Отговор
    Не разбирам как може да е главен редактор и да не прави разлика между Доминика и Доминиканска Република. Не е толкова сложно отваряш Гугъл мапс, проверяваш и разбрал, че са две различни държави. То в Западна Европа България и Румъния е все тая, аз пък издребнявам Доминика и Доминиканска Република.