Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 10:05 1 439 3

Рецепта на деня: Риба по азиатски

  • риба-
  • тиквички-
  • патладжан-
  • гъби-
  • азиатска кухня-
  • какво да сготвя

Екзотична рецепта

Рецепта на деня: Риба по азиатски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 200 г жасминов ориз;
  • 4 рибни филета (от пъстърва, сьомга или друг вид риба);
  • 2 с. л. лимонов сок;
  • 10 с. л. соев сос;
  • 1 тиквичка;
  • 1 малък патладжан;
  • 250 г гъби;
  • 4 с. л. сусамово олио;
  • 1 щипка черен пипер;
  • 2 с. л. наситнен пресен магданоз;
  • печени белени фъстъци.

Начин на приготвяне:

  1. Сварете ориза.
  2. Измийте рибните филета и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на парчета, напръскайте ги с лимон и 4 с. л. соев сос и ги оставете да се мариноват за 30 минути.
  3. Измийте тиквичката, патладжана и гъбите. Разполовете гъбите, а останалите зеленчуци нарежете по дължина и после на тънки резени.
  4. Загрейте 2 с. л. олио в уок тиган. Сотирайте рибата. Сипете останалото олио в уока, добавете зеленчуците и сотирайте още 10 минути, като разбърквате периодично.
  5. Добавете ориза в уока при останалите продукти, налейте останалия соев сос и поръсете с черния пипер.
  6. Поръсете всяка порция с наситнения магданоз и нарязани на едро фъстъци, пише Bonapeti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 морския

    2 2 Отговор
    и всичко това за една риба !!?????

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.