Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 10:05 2 270 3

Рецепта на деня: Задушен свински джолан със зеленчуци

  • свински джолан-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Ястие, което сгрява тялото и душата

Рецепта на деня: Задушен свински джолан със зеленчуци - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 1/2 кг свински джолан с кокал;
  • 600 г картофи;
  • 1/2 кг гъби;
  • 1/2 кг грах от консерва;
  • 1 глава лук;
  • 2 моркова;
  • 6 с.л. олио;
  • 1/2 ч.л. кимион;
  • 1 ч.л. черен пипер;
  • 2 ч.л. червен пипер;
  • 3 с.л. доматено пюре;
  • 1 с.л. брашно;
  • 1 връзка магданоз.

Начин на приготвяне:

Свиснките джолани се сваряват в обикновена или в тенджера под налягане. Обезкостяват се и се нарязват на кубчета, а бульонът се прецежда.

Лукът се обелва, нарязва на осминки и раздробява с ръце. Морковите се обелват и накрязват на кръгчета. Гъбите се измиват и нарязват на половинки или четвъртинки, ако са по-големи.

Подготвените лук, гъби и моркови се слагат в тенджера и се задушават в олиото и малко от бульона от месото, под капак, за 4-5 минути. Сипва се прецеденият бульон от варенето на джоланите и се добавят нарязаните на едри кубчета картофи.

Ястието се вари на силен огън около 10 минути, след което котлонът се намалява и се добавят парчетата свински джолан, грахът от консерва, доматеното пюре, червеният и черен пипер, кимионът и сол на вкус.

Яхнията се готви на слаб огън още 10-15 минути, докато картофите омекнат. Добавя се размитото с малко бульон брашно и се разбърква. След още 2-3 минути се добавя и нарязаният на ситно магданоз и манджата се сваля от огъня, пише 1001recepti.com.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снимката е на печен джолан!

    22 2 Отговор
    Няма нищо общо с рецептата!
  • 2 Продуктите

    14 0 Отговор
    в един глинен гювеч с капак 2 часа във фурната , махаш капака и запичаш до хрупкава коричка десетина минути на грил реотан и сядаш с приятели и хубаво вино на масата !
  • 3 Фулда

    14 0 Отговор
    На снимката е агнешка предна четвърт. Да седнеш с приятели на бяло вино .