Last news in Fakti

10 Май, 2024 11:31 1 007 0

Гордън Рамзи отваря най-високия ресторант в Лондон

  • гордън рамзи-
  • ресторант-
  • рекорд-
  • най-висок-
  • лондон-
  • кулинар-
  • готвач

Ресторантът от веригата на Гордън Рамзи ще се намира на 60-ия етаж

Гордън Рамзи отваря най-високия ресторант в Лондон - 1
Снимка: Shutterstock

Британският ресторантьор и известен готвач Гордън Рамзи ще разшири империята си с пет нови обекта в Лондон, като всички ще се намират в една сграда, а един от тях ще бъде най-високият ресторант в града, предаде Пи Ей мидиа/ДПА.

През февруари Разми ще отвори Lucky Cat на 60-ия етаж в офис сградата 22 Bishopsgate - най-високата бизнес сграда в Лондон. Там ще се предлага меню, вдъхновено от азиатската кухня, с 360-градусова гледка към Лондон. Заведението ще се разшири до Lucky Cat Roof Terrace за коктейли и забавления на покрива на зданието до 3 ч. сутринта.

На 60-ия етаж ще бъде разположена и масата на готвача с 14 места - разширение на ресторанта "Гордън Рамзи" в Челси, като така ще бъде отбелязан четвърт век от създаването му и 22-рата годишнина от получаването и поддържането на три звезди "Мишлен", отбелязва ДПА.

Заведенията на Рамзи ще отнемат титлата за най-високо разположен ресторант в Лондон от Duck & Waffle, намиращ се на 40-ия етаж в близката кула Salesforce. На 59-ия етаж в 22 Bishopsgate ще се намира клон на веригата Bread Street Kitchen & Bar на готвача, в който ще се сервират следобеден чай и коктейли като част от менюто и ще има панорамна гледка.

В същата сграда ще отвори врати и Академията на Гордън Рамзи, където клиентите ще могат да усъвършенстват уменията си в редица умения - от приготвяне на паста до смесване на коктейли, планирани като социални или корпоративни събития.

"Това е нещо повече от откриване на нови ресторанти - това е важен етап за нашия бизнес", казва Рамзи. "Ние не само започваме най-висококачествените готварски преживявания в Лондон, но и създаваме оживен кулинарен център в невероятната сграда 22 Bishopsgate".

Той отбелязва, че няма търпение да сподели "това уникално кулинарно преживяване с нашите гости".

Резервациите за новите ресторанти на Гордън Рамзи ще започнат през септември, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА