Last news in Fakti

24 Юни, 2014 10:11 2 214 0

50 000 евро искат за болничното досие на Шумахер

  • михаел шумахер-
  • шумахер

На 16 юни шампионът от F1 напусна болницата в Гренобъл след като лекарите успяха да го изведат от медицинската кома. След това Шумахер беше прехвърлен в швейцарската университетска болница в Лозана

50 000 евро искат за болничното досие на Шумахер - 1
Снимка: АП/БТА

50 000 евро искат за болничното досие на седемкратния световен шампион от Формула 1 Михаил Шумахер. Тази оферта е отправена от крадците на медицинския картон на Шумахер от болницата в Гренобъл, където той беше приет в кома след инцидента със ски в Алпите от края на миналия декември, припомня в. "Билд".

Медицинското досие, за което се предполага, че е свързано с легендата от Формула 1 Михаел Шумахер, се предлага за продан. За това е предупреден неговият тим, съобщава Би Би Си.

Мениджърът на звездата Сабине Кем обяви, че не е ясно дали документите са истински. Все пак тя ясно даде да се разбере, че „документите са откраднати и срещу всеки, който дръзне да ги купи или публикува, ще бъде изправен пред криминално изследване.

45-годишният Шумахер изпадна в кома миналия декември след инцидент по време на ски в Алпите.

Кой е Михаел Шумахер?

Роден на 03 януари 1969 г.

Първи старт във Ф1: Белгия 1991 г.

Първа победа във Ф1: Белгия 1992 г.

Последна победа във Ф1: Китай 2006 г.

Последен старт във Ф1: Бразилия 2012 г.

Състезания: 303

Победи: 91

Подиуми: 155

Шампион: 7 (1994 г., 1995 г., 2000 г., 2001 г., 2002 г., 2003 г., 2004 г.)

Отбори: Jordan, Benetton, Ferrari, Mercedes

Преди дни той напусна болницата след като лекари обявиха, че легендата от Формула 1 успешно е изведен от медицинската кома, в която беше поставен. В момента той се намира в клиника в Швейцария, където продължава неговото възстановяване.

Не е ясно какво предполагаемите медицински данни могат да съдържат или до какво се отнасят.

В продължение на няколко дни откраднати документи и данни се предлагат за продажба. Продавачът твърди, че те са медицинското досие на Михаел Шумахер. Това се посочва в официалното изявление до медиите от Кем.

„Ние не можем да преценим дали тези документи са автентични. Въпреки това е ясно, че документите са откраднати. За кражбата е докладвано“, отбелязва Кем.

Тя не пропусна да припомни, че „съдържанието на всички медицински досиета е напълно лично и поверително и не трябва да се предоставят на разположение на обществеността“.

Кем защити неприкосновеността на личния живот на легендата от Формула 1, заявявайки че възстановяването му ще „бъде на място, далеч от очите на обществеността“.

На 16 юни шампионът от F1 напусна болницата в Гренобъл във Франция след като лекарите успяха да го изведат от медицинската кома. След това Шумахер беше прехвърлен в швейцарската университетска болница в Лозана. Медицински експерти предупредиха, че рехабилитация от този вид нараняване може да отнеме месеци или години.

Шумахер изпадна в кома на 29 декември миналата 2013 г. след инцидент по време на ски в алпийския курорт Мерибел.

Михаел Шумахер се оттегля от състезания през 2012 г. след 19-годишна кариера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА