Last news in Fakti

29 Септември, 2014 07:49 2 966 7

Красимир Каракачанов: България се управлява от група негодници

  • красимир каракачанов-
  • вмро-
  • патриотичен фронт

Докато те не бъдат изринати, нищо няма да се промени

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Красимир Каракачанов е лидер на ВМРО – Българско национално движение и съпредседател на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ – коалиция, подкрепена от 13 патриотични партии, организации и граждански сдружения

ЦИК отново откри закритите от ВАС секции в Турция. Как ще коментирате?

ЦИК е главният виновник, за да няма честни избори в България. Същата тази Централна избирателна комисия откри 136 секции в Турция, без дори да разгледа заявленията оттам, без да провери как са протичали предишните избори на съответното място и без да се съобрази с решение на Конституционния съд от 2009 г., който беше постановил, че в редица секции в Турция са извършени фрапантни фалшификации. Тогава Конституционният съд касира 18 000 гласа в Турция. На тъмно, в един петък, в 11 ч. вечерта ЦИК взема решение. И след като има решение на Върховен административен съд, продължава да не се съобразява с решение на съдебен орган. Това показва, че ЦИК работи в полза на една политическа партия – ДПС. И не се съобразява нито с настроенията на хората, нито с решенията на българския съд. Това е парадоксално.

Какви мерки трябва да се предприемат, за да не се манипулира вота? Как да се парира купуването на гласове? Възможно ли е да няма купени гласове?

Възможно е, ако МВР, съдът и прокуратурата са си на местата. В България има няколко хиляди души (някои твърдят, че са 2000, други, че са 5 000), които се занимават с търговия на гласове. Срещу тях е имало сигнали в годините назад, тези хора са известни. Те са в архива на МВР, на съда и на прокуратурата. Тези хора могат да бъдат профилактирани, както се казва. Да бъдат извикани в полицията, да подпишат предупредителен протокол и при нарушение на закона – белезниците и 72 часа в районното. Само че това не се прави. Когато властта не иска да направи нещо, то няма как да стане. А властта всъщност не иска да реши проблема с купуването на гласове.

Имахте намерение да пратите наблюдатели в Турция. Ще се случи ли това?

Ще изпратим колкото можем. Има достатъчно доброволци. Въпросът е финансов – трябва да се платят път, храна, нощувки. Това трябва да го направи държавата, но тя не го прави. Българската държава сама се отказва от своя суверенитет, като позволява на чужда държава да организира на своя територия избори за български парламент. България се управлява от една група негодници, които не се интересуват от интересите на страната, а само от личното си материално положение и облагодетелстване. Нищо друго не ги вълнува. Докато тези негодници не бъдат изринати, нищо в България няма да се промени. Това е истината.

Ще протестирате срещу увеличението на тока.

Увеличаването на цената на тока ще бъде удар и за българските граждани, и за българския бизнес. Особено в състояние на очертаващата се газова криза и с оглед на настъпващата зима. Това отново се прави в полза на три енергоразпределителни дружества-монополисти, за сметка на българските граждани. Ние сме категорично против и заявяваме, че преди да бъде направена пълна ревизия на НЕК, на това как се формира цената на тока и най-вече – на енергоразпределителните дружества, за които е доказано, че надписват сметките, че фактурират услуги, които не са извършили, не бива да се извършва промяна в цената на тока. Само че, пак казвам, в България няма политици, няма държавници, има негодници, които търсят далаверата под масата.

Енергетиката е една голяма дупка, пълна с тайни...

Точно далаверите в енергетиката я превърнаха в такава черна дупка, от която, вместо да излизат пари за бюджета, обратно – влизат пари от бюджета. Проблемът е, че политиците до момента изготвяха енергийните проекти „под масата“ и на тъмно. А за такъв изключително важен сектор трябва нещата да се обявяват на светло, публично и обществото да е информирано.

Във вашата програма слагате на първо място икономиката и акцентирате на малките и средни фирми. Това ли е „лекарството” за България?

Да, разбира се. При срината икономика, при толкова голяма безработица и при толкова ниски доходи – за каква държава и за каква държавност говорим? Българските граждани не се чувстват сигурни в собствената си страна. Те нямат доходи, нямат нормално здравеопазване. Децата не получават добро образование. Няма сигурност – цели региони на България са буквално под терора на циганската битова престъпност.

Какъв би бил първият ви законопроект в новото Народно събрание?

Поехме ангажимент пред Съюза „Произведено в България” да внесем законопроект, който ще защити дребния и среден български производител от произвола на търговските вериги-монополисти. Това би било глътка въздух за онези българи, които все още мечтаят да работят в България и правят неистови усилия да спасят своя бизнес и своето производство.

Много се говори напоследък за правителство на националното съгласие.

Ние бяхме първите, които казахме, че е необходимо правителство на националното спасение. Защото е видно, че за 25 години, че играта на леви и десни, на сини и червени, на монархисти и републиканци, на русофили и русофоби доведе до срив на държавността, на икономиката, на здравеопазването и най-вече до срив на доверието на хората в институциите. Нека партиите, които имат желание да работят за България, да бъдат така добри да седнат на една маса и да подредят приоритетите. И да изработят решение за проблемите, които седят пред българските граждани. Само така можем да вървим напред.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Платена публикация


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 1 Отговор
    Сега трябва да дойдат на власт...другата група разбойници.
  • 2 бг-роб

    0 3 Отговор
    Този говори истината

    Коментиран от #7

  • 3 БКСС КОМЕНТ

    2 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ДА ВЗИМА ВСЯКА ГОДИНА 10 МИЛИАРДА ЛЕВА ВЪНШЕН ЗАЕМ, РАЗПРЕДЕЛЯНИ - ЗА СЕМЕЕН БИЗНЕС 100 000 БЕЗЛИХВЕНИ ЗАЕМА ЗА 50 000 ЛЕВА, 1 МИЛИАРД ЗА СЕЛСКИ ПЪТИЩА, 1 МИЛИАРД ЗА ГРАДОУСТРОЙСТВО, 1 МИЛИАРД ЗА ОБРАЗОВАНИЕ, 2 МИЛИАРДА ЗА СРЕДЕН БИЗНЕС ЗА 1000 ПРЕДПРИЯТИЯ И ТЪРГОВИЯ ЗА РОДНИ СТОКИ - ДРЕХИ, ОБУВКИ, КОНСЕРВИ, МЕБЕЛИ, СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ, СОКОВЕ, ХЛЕБНИ И ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ, СЛАДКАРСКА ПРОМИШЛЕНОСТ. И ТАКА 10 ГОДИНИ. ЦЕЛТА Е ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ БВП НА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ 160 МИЛИАРДА ДОЛАРА С ДЪЛГ НА ДЪРЖАВАТА 90 МИЛИАРДА ДОЛАРА. ИЛИ ОЩЕ ПО-ДОБРЕ, ДА СТИГНЕМ БВП 250 МИЛИАРДА ДОЛАРА С ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ 150 МИЛИАРДА ДОЛАРА. МИНИМАЛНАТА ПОЧАСОВА ЗАПЛАТА ТРЯБВА ДА Е 35% ОТ БВП НА ЗАЕТ, А СОЦИАЛНАТА ПОМОЩ ДА Е 35% ОТ БВП НА ГЛАВА. 40% ОТ БОЛНИЦИТЕ ДА СА НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА, А ДРУГИТА НА ЗДРАВНИ КАСИ, КАКТО Е В СИНГАПУР. ПОЛОВИНАТА ОТ АКЦИЗА ЗА АЛКОХОЛ ДА ВЛИЗА В ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ И ЗА ПРЕГЛЕДИ И В ЧАСТНИТЕ, ДРУГАТА ПОЛОВИНА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ. КОРПОРАТИВНИЯТ ДАНЪК МОЖЕ И 10% ДА Е, НО ДОХОДИТЕ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ДА СЕ ОБЛАГАТ СЛЕД 10 000 ЛЕВА С 10% КАТО С ВСЕКИ 10 ХИЛЯДИ ДА СЕ ДОБАВЯ ПРОЦЕНТ, ТАКА ТАКА ЗА 20 000 ЩЕ СЕ ПЛАЩА 11%, А ЗА 100 000 20% И НА ВСЯКА 100 ХИЛЯДИ ОТГОРЕ И ПРОЦЕНТ ОТГОРЕ, ТАКА ЗА 200 000 ДАНЪКЪТ ЩЕ Е 21%, А ЗА 1 000 000 ЩЕ Е 30% - КАТО МОЖЕ ДА Е ДО ТУК - ИЛИ ЗА 2 000 000 ДА Е 31%, А ЗА 10 000 000 ДА Е 40%... И ТОВА ДА ВАЖИ И ЗА ЛИХВИТЕ, И АКЦИИ...
    БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА ИМА РЕКОРД НА УСВОЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ, ИРЛАНДИЯ СЪЩО - ОТ 28% ДЪЛГ СПРЯМО БВП, 2007 ИМ СТАВА 48% - ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ.
    Преките данъци през 2007 година нарастват от 23% до 26% като дял от всички данъци. Това изцяло се дължи на облагането на ниските доходи чрез премахване на минимума на облагане. https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gc_tax_ypkg_zs&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:DEU:DNK:EST:IRL&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false Бизнеса ощетява бедните чрез ниски преки данъци спрямо не преките данъци ДДС такси и акцизи, но и чрез ниските заплати. БВП на зает българин е 20 000 долара, реално. На германец зает е 42 000 долара. Инвести циите капиталите в Германия, едва ли са само 2,1 път повече от тук. Масовата заплата в Германия е 2 000 евро, тук е 400 лева, БВП на зает по номинал в Германия е 63 000 евро, а на българин зает е 30 000 лева. Значи масовата заплата в германия е 40% от БВП на зает, а тук е 15%. ДДС е 8, 281 милиарда, корпоративен данък е 1,574 милиарда лева, данъкът на физическите лица е 2,632 милиарда лева, акцизи 4,377 милиарда долара, приходи от държавните предприятия 1,874 МИЛИАРДА. БВП на зает българин е 20 000 долара, реално. На германец зает е 42 000 долара. Инвести циите капиталите в Германия, едва ли са само 2,1 път повече от тук. Масовата заплата в Германия е 2 000 евро, тук е 400 лева, БВП на зает по номинал в Германия е 63 000 евро, а на българин зает е 30 000 лева. Значи масовата заплата в германия е 40% от БВП на зает, а тук е 15%.

    https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=debt_stock&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА СКАЧА ОТ 22 МИЛИАРДА ДОЛАРА ДО 49,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА, ЗНАЧИ В ИКОНОМИКАТА СА СЕ ВЛЯЛИ 27,5 МИЛИАРДА ДОЛАРА.

    https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gc_tax_totl_gd_zs&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false А ДАНЪЧНИТЕ ПРИХОДИ ПАДАТ СЛЕД 2007 ГОДИНА.
  • 4 Мони НСА

    1 2 Отговор
    кои го казва подлизуркото на дудука които като сваршиха парите избяга с 300
  • 5 хаха

    3 1 Отговор
    България се управлява от ченгета. А ти си един от тях.
  • 6 Autohouse Randm

    1 1 Отговор
    toia shto izbega ot biureka a?zasjtoto sveti paralei nema veche.
  • 7 Dani

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "бг-роб":

    kolkoto i gospodariat mu duduk efendi