Last news in Fakti

20 Ноември, 2014 17:20 3 662 5

Чуколов: Симеонов разиграва театър с бизнес интереси

  • чуколов-
  • симеонов-
  • разиграва-
  • театър-
  • бизнес-
  • интереси-
  • орхан исмаилов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Театър, евтин популизъм и бизнес прозират зад искането на Патриотичния фронт за отстраняване на заместник – министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Това заяви в коментар по казуса депутатът от Атака Десислав Чуколов за Факти.бг.

Патриотичният фронт подписа споразумение с ГЕРБ. Ако помните председателят на  Патриотичния фронт Валери Симеонов си стисна ръката и с Меглена Кунева. Патриотичният фронт прекрасно знаеше кого подкрепя, когато гласува „за” този кабинет. Така, че сега Валери Симеонов да не разиграва този театър, Красимир Каракачанов да не се прави на изненадан, защото те знаеха, че влизат в едно управление с партията на Корман Исмаилов и на Касим Дал. Две седмици след това да се правят на изненадани си е за сметка на техните избиратели, обоснова тезата си Чуколов.

Той припомни, че Бойко Борисов в средата на август 2014 година в Кърджали заяви, че ако той управлява ще има поне 10 заместник-министри с мюсюлмански имена. И всички медии тогава го отразиха. „Валери Симеонов какво се прави на изненадан сега. Той прекрасно би трябвало да знае, ако е умен и интелигентен човек, за какъвто претендира да бъде, подкрепяйки и Бойко Борисов като министър-председател и кабинета, че това ще се случи. Сега това е един театър, който се разиграва пред избирателите на Валери Симеонов – от една страна, а от друга познавайки Симеонов при него всичко опира до бизнес”, заяви Чуколов. „За пред неговите избиратели се разиграва сценката как той изисква от Борисов определени неща, а всъщност на втори план текат договорките между двамата. Или може би рекетът, който той упражнява за постове в Бургас. Носи се упорито мълвата за Бургаската митница и за РДНСК в града, които са стратегически. РДНСК контролира всички строежи по южното Черноморие. Ще видим как ще завърши тази постановка, така да кажем, но в крайна сметка Валери Симеонов, според мен, още ще забогатее”, предположи Чуколов.

Най-напред поставиха условие на правителството за 24 часа, след това за 168 часа, след това зимата да минела, а днес пак се върнахме към варианта до една седмица ще видим какво правим на Политически съвет. Симеонов го играе лошото ченге, а Каракачанов – доброто.  За съжаление виждам един театър, който обаче показа безпринципността на тези хора и пак ще кажа те прекрасно знаеха за кого гласуват, когато натиснаха копчето в подкрепа на правителството, прекрасно знаеха думите на Борисов, че ще назначава такива зам. министри, какво се правят на изненадани сега? Явно властта им е завъртяла главата и са улисани да се правят на политици и управленци, които забравиха избирателите си, е на мнение Чуколов.

Депутатът от Атака поясни, че и от Атака не подкрепят Орхан Исмаилов.  „Ние също сме против тази кандидатура на Корман Исмаилов, против сме тези назначения.

„В момента проверявам информация на хора, на които вярвам, надявам се и скоро да имам доказателства, които мога да представя, че Корман Исмаилов и Орхан Исмаилов са братовчеди. Назначени са роднини от една етническа партия”, заяви Чуколов.

Той попита обаче: „Валери Симеонов като се прави на толкова принципен какво ще каже за заместник-министъра на екологията Красимир Живков. Да това е човек с българско име, но той е бил многократно критикуван, включително и от  самият Симеонов. Сега защо не протестират за това”, заяви Чуколов.

Той уточни: „Има добри и лоши хора, има добри хора с мюсюлмански имена, трябва всъщност да се гледа кой работи за родината си и кой не. Когато си заместник-министър, министър, министър – председател нямаш право да работиш за нищо друго освен за България.  Зад поведението обаче на Симеонов прозира евтин популизъм и сериозен бизнес”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостът

    1 0 Отговор
    Предпочитам прищевките на далеч по-умереният Симеонов, отколкото изгъзиците на тази откачалка Чуколов !!
  • 2 сКатаджия

    1 0 Отговор
    Вие ги разигравате много отдавна,ама сега като се намесиха ОФ-то баницата ще понамалее!4-ти километър!
  • 3 минувач

    0 1 Отговор
    Тази година гласувах за Патриотично Фронт, ама като виждам какви са лапачи разбирам, че трябваше да гласувам за Атака!
    И тоя - Красимир Живков, "патриотите" какво го защитават?
    Ако знаете какви имоти има до Правец - не е истина ! С часовникова кула!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 уй

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "минувач":

    На следващите избори гласувай за ДПС. Атака не са лапачи - ИЗОБЩО. Чудя се кой даде мандат на Орешарски - БСП+ДПС+АТАКА, най-некадърното правителство до сега? И защо сега Чуколов обсъжда ЕДИН зам-министър от различен етнос, като в правителството което те подкрепиха бяха ПОНЕ 12. Атака са ПСЕВДО НАЦИОНАЛИСТИ, просто беше първата партия която намери тази нисша и извлече облаги от това. Участваха в последните няколко парламента и какво направиха - НИЩО! В нито един от тях. Това е вероятно най-непродуктивната партия на прехода - политическа позиция нямат, задачата им е да се вдига колкото се може шум около тях с интриги, гръмки изказвания и пререкания с всеки и всичко, за да не бъдат безвъзвратно забравени от българския избирател. Ако не бяха купените им гласове на последните избори нямаше дори да прескочат бариерата.
  • 5 Autohouse Randm

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "минувач":

    a pak na po sledvashtite izbori glasuvai za slavi binev i taka sled 20godini ega ocelish za koi da glasuvash.ei mnogo glupost ima na tozi sviat.